AdSenseBanner

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Διεθνές Forum ARGO στη Θεσσαλονίκη

To 1ο Διεθνές Forum ARGO: The first Black Sea Partnership Forum for Tourism and Travel Operators, διοργανώθηκε στα πλαίσια της 26ης Philoxenia 2010, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010. Το Forum πραγματοποιήθηκε από το UNDP (United Nations Development Program) σε συνεργασία με τον ΗΑΤΤΑ και τη Helexpo.

Στο Forum συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και tour operators από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας. Συζητήθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας με στόχο το άνοιγμα της Ελλάδας προς νέες τουριστικές αγορές, γεγονός το οποίο εγγυάται καλύτερες συνεργασίες και συμφωνίες, με στόχο την ανάπτυξη του Τουρισμού μας.

Το Forum χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Πέτρος Κοντός, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας, κ. Huseyin Ozdemir, ο Αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Βασίλειος Κοντός, και ο Regional Programme Coordinator, UNDP, κ. Giuseppe Belsito.
Κοινός παρονομαστής όλων των ομιλητών ήταν το ενδιαφέρον και η σημασία των συνεργασιών μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο ΗΑΤΤΑ έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια συντονισμένες ενέργειες για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς, προς τις γειτονικές χώρες. Για το σκοπό αυτό έχει διοργανώσει ταξίδια γνωριμίας των μελών του (εκπροσώπων τουριστικών γραφείων), έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και φυσικά συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωση του Forum BSEC στην Αθήνα, το 2008. Εκτίμησή μας είναι ότι το Forum ARGO θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο στα χέρια μας, για την διάνοιξη νέων στρατηγικών για τον Τουρισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails