AdSenseBanner

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση του ΗΑΤΤΑ για την επιλεκτική μείωση του Φ.Π.Α. στις τουριστικές υπηρεσίες



Την επιλογή της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ των τουριστικών καταλυμάτων, στο τμήμα διαμονής, από το συντελεστή του 11% ή 13% στο 6,5%, χαιρετά με μεγάλη ικανοποίηση ο ΗΑΤΤΑ.

Ταυτόχρονα όμως εκφράζει και την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός της αύξησης των 2 μονάδων, από το 11% στο 13% στα συνθετικά στοιχειά του τουριστικού πακέτου όπως: τουριστικά λεωφορεία & μεταφορές, θαλάσσιος τουρισμός & ακτοπλοΐα, λοιπές τουριστικές υπηρεσίες.

Η αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις του κλάδου μας από 9% σε 11% στη διάρκεια ενός εξαμήνου έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και η μετάταξη σε ακόμα υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, ο ΦΠΑ προστίθεται στο κόστος της υπηρεσίας.

Ευελπιστούμε ότι θα εισακουστεί το δίκαιο αίτημα μας και η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις που θα επιβαρύνουν τον Τουρισμό και θα επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails