AdSenseBanner

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

"ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011"


Την αισιοδοξία του για θετικό πρόσημο στις αφίξεις τουριστών από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Ελλάδα εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Στον απολογισμό της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού μετά την παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου WTM, o κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι ήδη η μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού προβλέπουν ότι το τουριστικό ρεύμα της Αγγλίας προς την Ελλάδα θα κινηθεί με άνοδο τουλάχιστον 2% σε σχέση με πέρυσι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που πλέον αντιμετωπίζει και η Αγγλία.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της ελληνικής τουριστικής ηγεσίας στο Λονδίνο, ο κ. Νικητιάδης στάθηκε μεταξύ άλλων στις κατιδίαν επαφές που είχε ο ίδιους με τους επικεφαλής των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, Rynair, Easy Jet, Monarch, στις οποίες εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η πρόθεση να αυξήσουν τις πτήσεις τους προς την Ελλάδα.

Στο σημείο αυτό ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε είδους συνεργασία με τους αυτόνομους και εξειδικευμένους Tour Operator's δεν σημάνει ότι η ελληνική πλευρά θα λειτουργήσει μονομερώς προς την κατεύθυνση δηλαδή των "μικρών ή των μεγάλων" Τουριστικών Πρακτόρων. Δεν αποκλείουμε κανέναν από κανενός είδους συνεργασία δήλωσε ο υφυπουργός. Απαντώντας ο κ. Νικητιάδης σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι πελάτες των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους είναι χαμηλής οικονομικής στάθμης πελάτες, επεσήμανε ότι αυτό δεν αποδεικνύεται σε καμία μελέτη-έρευνα.

Στο αγκάθι για την προσέλκυση των χαμηλών κόστους αεροπορικών εταιριών, που ακούει στο όνομα Σπατόσημο, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το υπουργείο να υλοποιήσει μελέτη, στην οποία θα επιχειρηθεί να αποτυπωθεί πόσο ωφέλιμο θα ήταν για τον ελληνικό τουρισμό να καταργηθεί η να μειωθεί το σπατόσημο.

Η ελληνική παρουσία στο Λονδίνο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και πιθανώς να σημάνει την απαρχή για νέο κύκλο συζητήσεων για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, επεσήμανε ο κ. Νικητιάδης για τη βράβευση του Μουσείο της Ακρόπολης από τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας, ως το «Καλύτερο Μουσείου του κόσμου».

Στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Τουρισμού των Κρατών Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ), που φιλοξένησε σήμερα η Ελληνική Προεδρία του ΟΣΕΠ. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συνεργασία των χωρών μελών τόσο σε επίπεδο πολιτισμού αλλά όσο και σε επίπεδο διευκολύνσεων χορήγησης Visa ανάμεσα στις χώρες μέλη του ΟΣΕΠ. Στον άξονα πολιτισμού η Ελλάδα θα αναδείξει την Εγνατία Οδό σε δρόμο του Μεταξιού, σημείωσε ο κ. Νικητιάδης.

Στον απόηχο, τέλος, των καλλικρατικών εκλογών ο κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στις περιφέρειες και τους Δήμους μόνο καλό θα προσφέρουν στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails