AdSenseBanner

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Κλείνουν Ξενοδοχεία.. Κανείς αρμόδιος δεν συγκινείται...


Κανένας αρμόδιος δεν φαίνεται να συγκινείται από το γεγονός ότι καθημερινά στις εφημερίδες αναγγέλλεται ότι κλείνουν ιστορικά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.

Θεωρείται τόσο φυσιολογικό φαινόμενο ότι το εμβληματικό ξενοδοχείο «Εσπέρια» μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας κλείνει, επειδή αδυνατεί να ανταποκριθεί στο υψηλό μίσθωμα που πρέπει να καταβάλλει σε ασφαλιστικό ταμείο;

Το ίδιο και για το «Κάνιγγος 21», που ανακαινίστηκε εκ βάθρων πριν από λίγα χρόνια για να οδηγηθεί και αυτό σε οριστική παύση εργασιών.

Μια σειρά από ξενοδοχεία κοντά στην περιοχή της Ομόνοιας έκλεισαν και άλλα τόσα ετοιμάζονται να κλείσουν, γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη χαμηλή πληρότητα, στην οποία τα έχει καταδικάσει η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα εγκληματικότητα και η ρυπαρή εγκατάλειψη που επικρατεί στην περιοχή.

Κάθε ξενοδοχείο που κλείνει σημαίνει απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, μείωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα, στα εστιατόρια και στα καφέ που το περιβάλλουν, γιατί είναι ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρέχοντας αίσθημα ασφάλειας και θαλπωρής στον τουρίστα, αλλά και στον κάτοικο της περιοχής.

Τα αρμόδια Υπουργεία σιωπούν, οι τοπικές αρχές αδιαφορούν, οι βουλευτές Αθηνών περί άλλων τυρβάζουν, μόνο οι εφημερίδες πιστά καταγράφουν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, αυτού του τουρισμού της Αθήνας.

Πηγή: Ξενοδοχεία - Τουρισμός - Πολιτισμός - ΞΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails