AdSenseBanner

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ


Στην εποχή των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους εισέρχεται ο ελληνικός τουρισμός επιχειρώντας να σπάσει την παραδοσιακή εξάρτησή της από τους μεγάλους τουρ οπερέιτορς. Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης έχει ήδη προγραμματίσει συναντήσεις με τους επικεφαλής πλέον αυτών των εταιριών, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο επ'ευκαιρίας της διεθνής τουριστικής έκθεσης WTM (World Travel Market 7-10 Νοεμβρίου). Ο ίδιος ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, που έχει αναγάγει σε στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό την προσγείωση αυτών των εταιριών στην Ελλάδα, έχει ήδη καλλιεργήσει το κλίμα μετά και την πρόσφατη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, με τη συμμετοχή φορέων του τουρισμού και περιφερειαρχών προκειμένου να στρωθεί ο δρόμος για την έλευση τους στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Κρήτης και μέλος του ΞΕΕ Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνει ότι η προσγείωση αυτών των εταιριών θα είναι σωσίβιο για τον τουρισμό στη μεγαλόνησο, που φέτος βίωσε με πολύ δύσκολη περίοδο. Τα υψηλά τέλη προσγείωσης καθιστούν αδύνατη την προσέλκυση τους στο αεροδρόμιου του Ηρακλείου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε προσθέτοντας τις χρόνιες προσπάθειες που έχει καταβάλλουν οι Ξενοδόχοι για την έλευση τους στη χώρα μας.

Στο μεταξύ, οι προθέσεις των LCC (low Cost Carries) κάθε άλλο παρά αρνητικές είναι για αυτό το ενδεχόμενο, γεγονός που διευκολύνει τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς. Είναι γνωστή η πρόθεση της Ryanair να αυξήσει τις πτήσεις προς την Ελλάδα κατά 1,5 εκατομμύρια άτομα το χρόνο βάσει στοιχείων σχετικά με την ζήτηση που υπάρχει. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Τουρισμού, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει τεθεί το ζήτημα της συνδιαφήμισης των εταιρειών με τον ελληνικό τουρισμό, με κονδύλια προερχόμενα από τις Περιφέρειες, τα οποία ωστόσο θα "διοχετεύονται" μέσω των τουριστικών φορέων στις αεροπορικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails