AdSenseBanner

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Θέμα: Ερώτηση στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νησιών και Αλιείας για τις ακάλυπτες “άγονες” ακτοπλοϊκές γραμμές τις περιόδου 2011


Αξιότιμε Κε. Υπουργέ,

πρόσφατα ενημερωθήκαμε από το βουλευτή Ηρακλείου, Κο. Λ. Αυγενάκη, ότι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των άγονων γραμμών, μεταξύ των οποίων και η σύνδεση της Κρήτης με την Μήλο, Κάσο, Κάρπαθο, εξακολουθούν και μένουν ακάλυπτες, διότι, λόγω περικοπών των επιδοτήσεων και λόγω των ισχυόντων οικονομικών δεδομένων, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες κρίνουν την συμμετοχή τους στους σχετικούς διαγωνισμούς ασύμφορη.

Σας ενημερώνουμε ότι η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα απομόνωσης στα νησιά αυτά, επηρεάζοντας δυσμενέστατα τη διακίνηση αγαθών, την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και τον νευραλγικό για την χώρα μας τομέα του τουρισμού. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας νησιά αυτού του μεγέθους και του πληθυσμού να μένουν ακάλυπτα από πλευράς ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Για αυτό θέτουμε εσάς, ως αρμόδιο υπουργό, προ ευθυνών και ζητάμε να μας απαντήσετε τα εξής ερωτήματα :

1. Τι προτίθεστε να κάνετε, ώστε να εξασφαλίσετε ακτοπλοϊκή σύνδεση στις παραμένουσες ακόμη ακάλυπτες άγονες γραμμές και ειδικότερα στην γραμμή Κρήτης, Καρπάθου, Κάσου, Ρόδου;

2. Κατά πόσο προτίθεστε να επιδοτήσετε αυτές τις ακτοπλοϊκές γραμμές, ώστε να μπορέσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να καλύψουν τις άγονες γραμμές που ακόμη είναι ακάλυπτες για το 2011.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας
Ο πρόεδρος
Ιωάννης Κακουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails