Το κάμπινγκ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Δανία, στη Γαλλία και στη Σουηδία, ενώ οι πιο φανατικοί «κάμπερς» είναι οι Ολλανδοί.
Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την Ελλάδα, το 2008, το 72% των τουριστικών διανυκτερεύσεων παντός είδους (ξενοδοχεία, δωμάτια, κάμπινγκ, κλπ), πραγματοποιήθηκαν από αλλοδαπούς. Ενώ σε ό,τι αφορά, ειδικά, τα κάμπινγκ, περίπου οι μισές διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν από αλλοδαπούς το αντίστοιχο ποσοστό είναι 48%. Την ίδια χρονιά στην Ελλάδα καταγράφηκαν 321 οργανωμένα κάμπινγκ, συνολικής χωρητικότητας 89.000 κλινών και πραγματοποιήθηκαν περίπου 1,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.
Το κάμπινγκ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Δανία, με διανυκτερεύσεις να αντιπροσωπεύουν το 43% των τουριστικών διανυκτερεύσεων στη χώρα. Ακολουθούν η Γαλλία (33% τουριστικών διανυκτερεύσεων σε κάμπινγκ) και η Σουηδία (31%). Αντίθετα, το κάμπινγκ είναι λιγότερο διαδεδομένο στην Κύπρο (0,1%), στη Βουλγαρία (0,4%) και στην Πολωνία (1%).
Ωστόσο, οι πιο φανατικοί «κάμπερς» είναι οι Ολλανδοί, οι οποίοι περνούν το 20% των διακοπών τους (τουλάχιστον 4 νύχτες) σε οργανωμένα κάμπινγκ. Ακολουθούν οι Σλοβένοι (11%) οι Ελβετοί (8%), οι Τσέχοι (7 %), οι Γάλλοι (6,5%) και οι Γερμανοί (6%). Οι Έλληνες περνούν το 1,5% των διακοπών τους σε κάμπινγκ.
Οι περισσότερες διανυκτερεύσεις σε οργανωμένα κάμπινγκ σημειώθηκαν στη Γαλλία (99 εκατομμύρια), στην Ιταλία (65 εκατ.), στη Μ. Βρετανία (61 εκατ.), στην Ισπανία (31 εκατ.), στη Γερμανία (23 εκατ.) και στην Ολλανδία (19 εκατ.).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου