Tην ίδια ώρα η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι θα εξέταζε τα αιτήματα της ΓΕΠΟΕΤ για επέκταση του μέτρου στήριξης του ελληνικού τουρισμού μέσω της επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών και σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις πέραν των ξενοδοχείων.
Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) απέστειλε δυο σχετικές επιστολές στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στον Υπουργό Εργασίας με κοινοποίηση μεταξύ άλλων στο γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στην πρώτη επιστολή τονίζεται ότι παρά την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας και τα προβλήματα κατ' επέκταση στον ελληνικό τουρισμό, δεν αποφεύχθηκαν τα τραγικά επεισόδια για την άρση του καμποτάζ που όλοι παρακολουθήσαμε την Δευτέρα 26 Απριλίου στον Πειραιά, με τον αποκλεισμό του κρουαζιερόπλοιου "Zenith".
"Θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την αδικαιολόγητη ανοχή της κυβέρνησης, η οποία δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβει τα αναμενόμενα γεγονότα, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα την διακοπή των δρομολογίων της συγκεκριμένης εταιρείας από τα ελληνικά λιμάνια, δημιουργώντας νέους ανέργους και άπλετη δυσφήμιση για τον ελληνικό Τουρισμό, τα οποία παράλληλα αναιρούν στην ουσία τις πρόσφατες αναγγελθείσες προθέσεις της Κυβέρνησης σας και εσάς προσωπικά, για στήριξη του Τουρισμού" επισημαίνει η ΓΕΠΟΕΤ.
Προθέτει δε ότι "το διαρκές έγκλημα συνεχίστηκε με το κρουαζιερόπλοιο Aqua Marine της εταιρείας Louis Cruises με την αναχώρηση της 4ήμερης κρουαζιέρας την ίδια μέρα, Δευτέρα 26 Απριλίου 2010. Το πλοίο αυτό λόγω του αποκλεισμού του λιμανιού του Πειραιά αναχώρησε από το λιμάνι του Λαυρίου όπου εκεί άρχισε και ο άλλος Γολγοθάς των επιβατών. Η αναχώρηση του πλοίου καθυστέρησε επί 25 ολόκληρες ώρες και για να βγει το πρόγραμμα της κρουαζιέρας αφαιρέθηκε η επίσκεψη στην Ρόδο και την Κρήτη και έπεται συνέχεια στην ταλαιπωρία αυτή".
Τέλος σημειώνει ότι αν πραγματοποιηθεί ο σχεδιαζόμενος αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά το σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς και την Δευτέρα, τότε θα υπάρξει τελειωτικό χτύπημα για τον θαλάσσιο τουρισμό.
Στην δεύτερη επιστολή της η ΓΕΠΟΕΤ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τον αποκλεισμό των τουριστικών γραφείων από το πρόγραμμα επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών, βάσει της νέας απόφασης ΚΥΑ 6421/19.4.2010-ΦΕΚ 474/Β/19.4.2010.
Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μάριος Τριβυζάς "τα τουριστικά γραφεία απασχολούν και αυτά ένα μεγάλο ποσοστό των εποχιακών εργαζομένων και ο επαγγελματικός χώρος μας και οι εργαζόμενοι στις δικές μας επιχειρήσεις - εποχιακά άνεργοι και αυτοί - έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, αντιμετωπίζουμε όλοι την ίδια οικονομική κρίση και περισσότερο εμείς που απασχολούμαστε στον Τουρισμό και προσπαθούμε παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις μας και να επαναπροσλάβουμε τους εποχιακά ανέργους".
Συνεχίζοντας στην επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας η ΓΕΠΟΕΤ επισημαίνει : "Παρ' όλο που ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα εξέταζε τα αιτήματα της ΓΕΠΟΕΤ για επέκταση του μέτρου στήριξης του ελληνικού τουρισμού μέσω της επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών και σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις πέραν των ξενοδοχείων, κάτι τέτοιο δεν έγινε, όταν γι αυτό το θέμα ο Πρωθυπουργός της χώρας στην 18η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ και απαντώντας στα γραπτά αιτήματά μας δήλωσε, όταν εξήρε τον ρόλο των τουριστικών γραφείων και ειδικά με το πρόβλημα της ακύρωσης των πτήσεων λόγω του ηφαιστείου και για την φιλοξενία και αγάπη που ένιωσαν οι αποκλεισμένοι τουρίστες από τα μέλη μας, πως το θέμα (εννοούσε προφανώς ότι το βρίσκει δίκαιο) εξετάζεται".
Και καταλήγει : "Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την ενεργοποίηση του ειδικού προγράμματος επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών και για τα τουριστικά γραφεία που έχουν εποχιακά ανέργους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, συνοδούς τουριστικών γραφείων, εποχιακά απασχολούμενους υπαλλήλους Τουριστικών Γραφείων".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου