Η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί τρόπους ώστε να διευκολυνθεί πολύ περισσότερο η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων σε Ρώσους επισκέπτες, παρά την αισθητή βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης στα ελληνικά προξενεία, δήλωσε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου στα ρωσικά πρακτορεία ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ και ΡΙΑ-Νόβοστι.
"Ανήκουμε φυσικά στη Συνθήκη Σένγκεν, όμως αναζητούμε τρόπους, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, ώστε η Ελλάδα να καθιερώσει για τους Ρώσους κάποια ειδική προσέγγιση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Θέλουμε να διαμορφώσουμε μια διαδικασία, που θα διευκόλυνε πολύ την έκδοση της βίζας", υπογράμμισε η κα Γκερέκου στους Ρώσους ανταποκριτές, ενόψει της επίσκεψής της στις τουριστικές εκθέσεις της Μόσχας, την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανέφερε η υφυπουργός το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα εκδίδει σε 48 ώρες τις βίζες στους ενδιαφερόμενους και εκείνο της Αγίας Πετρούπολης σε 24 ώρες, "υπάρχουν, όμως, ακόμη κάποια παράπονα και είμαστε διατεθειμένοι να τα αντιμετωπίσουμε το ταχύτερο". Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν "όμως αυτό δεν είναι αρκετό", είπε η κα Γκερέκου, προσθέτοντας ότι εργάζεται για το θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ.Δρούτσα και προτίθεται να συναντηθεί με το προσωπικό των προξενείων στη Ρωσία, έτσι ώστε "να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε για να εργαστούμε καλύτερα".
Η Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε και στο υψηλό ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για την ελληνική αγορά και ειδικότερα τον τουριστικό τομέα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες να μειώσει τη γραφειοκρατία και να διευκολύνει την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και να ενισχύσει τη δημιουργία "οικολογικών ξενοδοχείων, που θα εργάζονταν με τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας", όπως και την αξιοποίηση της ολυμπιακής περιουσίας.
Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού περιέγραψε στα ρωσικά ΜΜΕ το υψηλό ελληνικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του εξειδικευμένου τουρισμού (συνεδριακός, θρησκευτικός κλπ), οι προοπτικές του οποίου στη ρωσική αγορά είναι πολύ υψηλές και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αμοιβαία συμπάθεια και τους βαθύτατους, πνευματικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των λαών Ελλάδας και Ρωσίας.
Σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις γερμανικών εφημερίδων "να πουληθεί η Κέρκυρα", η κα Γκερέκου χαρακτήρισε "κωμική" την ιδέα, σημειώνοντας ότι "στην Ελλάδα το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ, θυμόμαστε ότι τον 19ο αιώνα οι πιο μεγάλοι φιλέλληνες ήταν ακριβώς οι Γερμανοί, γι' αυτό και εδώ θα σταματήσουμε, αφού είμαστε πολύ περήφανοι για τη χώρα μας και δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν τίποτε".
πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/news.php?id=10122
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου