AdSenseBanner

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ζήστε μοναδικά το Πάσχα στην Κέρκυρα! - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Κάθε χρόνο, οι ειδήσεις προβάλλουν εικόνες από το νησί της Κέρκυρας που γεμίζει κόσμο! Όλοι έρχονται να γιορτάσουν εδώ την κορυφαία γιορτή της ορθοδοξίας, αφού τα ήθη και τα έθιμα των Κερκυραίων είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και, μάλιστα, ξεκινούν ήδη από την Κυριακή των Βαΐων και ολοκληρώνονται την εβδομάδα που έπεται της Ανάστασης!

Των Βαγιώνε, λοιπόν, νωρίς το πρωί, γίνεται η λιτανεία του ιερού λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα. Πρόκειται για έθιμο που κρατά από το 1630 και θυμίζει στους κατοίκους την ανάνηψη του νησιού από την επιδημία πανώλης του 1629. Η πομπή περνά από τα ενετικά τείχη και προς τιμήν της ακολουθούν όλες οι φιλαρμονικές του νησιού.

Λιτανεία εικόνας

Τη Μεγάλη Δευτέρα, τα κερκυραϊκά σπιτικά φτιάχνουν μαντολάτο, κολομπίνες (έτσι λένε τα χριστόψωμα που παίρνουν το όνομά τους από το σχήμα τους που μοιάζει με περιστέρι) και ‘Φογάτσα’ ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη, κατά την ανάγνωση των ευαγγελίων, γίνεται μια μικρή ιεροτελεστία στην Καθολική Μητρόπολη, το Duomo της Κερκύρας: υπάρχουν 12 κεριά αναμμένα και κάθε φορά που τελειώνει ένα ευαγγέλιο σβήνει κι ένα κερί. Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι η μέρα της βαφής των αυγών.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου στην Κέρκυρα είναι ίσως η πιο φαντασμαγορική της χώρας. Τον Επιτάφιο ακολουθεί η φιλαρμονική ορχήστρα της περιοχής, μια χορωδία – που αποκαλείται και ‘κόρο’ στη ντοπιολαλιά – και οι πιστοί που κρατούν φλάμπουρα, λάβαρα – τις ‘σκόλες’ – βενετσιάνικα φαναράκια και μεγάλα κεριά, τις τόρτσες. Σύμφωνα με το έθιμο, η κόκκινη φιλαρμονική, η ‘Παλαιά Φιλαρμονική’ του νησιού, παίζει το Adagio του Albinoni. Η μπλε που φέρει το όνομα του Μάντζαρου που μελοποίησε τον Ύμνο εις την Ελευθερία, εκτελεί τη Marcia Funebre του Verdi. Η φιλαρμονική ορχήστρα ‘Καποδίστριας’ το πένθιμο εμβατήριο του Chopin και τη Sventura του Mariani. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα κατανυκτική και η μεγαλοπρέπεια των εορτασμών ασύγκριτη.

Φιλαρμονική ορχήστρα

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στην Πρώτη Ανάσταση, η Κέρκυρα αντηχεί από το σπάσιμο των ‘μπάτηδων’, των χαρακτηριστικών πήλινων κανατιών που σκάνε στα πλακόστρωτα γεμάτα νερό. Η προέλευση του εθίμου δεν είναι εξακριβωμένη. Κατά μια εκδοχή πηγάζει από τους προ-χριστιανικούς χρόνους και είναι κατάλοιπο αρχαίων λατρευτικών εθίμων ενώ κατά μια άλλη έχει ενετικές επιρροές αφού οι Ενετοί πετούν την πρωτοχρονιά πλήθος αντικειμένων από το μπαλκόνι με την ελπίδα ότι ο νέος χρόνος θα φέρει καινούρια.

Σπάσιμο Μπάτηδων

Η νύχτα της Ανάστασης είναι ακόμα πιο μεγαλόπρεπη. Η λειτουργία τελείται στην Πάνω Πλατεία. Τα βεγγαλικά δεν είναι τίποτα μπροστά στις δυνατές τυμπανοκρουσίες που σείουν την Κέρκυρα! Αργότερα, στο τραπέζι, οι ‘φογάτσες’ τρώγονται μετά μανίας μαζί με τις κολομπίνες ενώ οι νοικοκυρές παρασκευάζουν μια ντόπια παραλλαγή της μαγειρίτσας που τη λένε ‘τσιλίχουρδα’.

Βεγγαλικά

Ανήμερα του Πάσχα οι Κερκυραίοι δεν σουβλίζουν αρνί. Το πατροπαράδοτο γεύμα περιλαμβάνει κρεατόσουπα αυγολέμονο. Την επόμενη μέρα, Δευτέρα του Πάσχα, σε όλα τα χωριά γίνονται αναστάσιμες λιτανείες ενώ σουβλίζεται το αρνί. Την Τρίτη του Πάσχα επανατοποθετείται το Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα στη θέση του.

Διαμονή στην Κέρκυρα:

Corfu Mare Hotel



Το Corfu Mare είναι ένα πρόσφατα ανακαινισμένο boutique ξενοδοχείο και βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία σε μία ήσυχη περιοχή, μόλις 1χμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

Για να διεγείρουν τις αισθήσεις των επισκεπτών, τα δωμάτια διαθέτουν θεματική διακόσμηση, με μοντέρνες και ασυνήθιστες ταπετσαρίες, χρώματα και έπιπλα. Υπάρχουν 2 δωμάτια και ένα μπάνιο στο λόμπι για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στη θερμαινόμενη πισίνα με τζακούζι και πολύχρωμα φωτισμό, που περιβάλλεται από τον κήπο. Υπάρχει επίσης ένα χαλαρωτικό και φιλόξενο μπαρ και σαλόνι.

Corfu Imperial, Grecotel Exclusive Resort



Το ξενοδοχείο έχει ιδιαίτερη τοποθεσία ανάμεσα σε κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα, με ιταλικού στιλ κήπους και απομονωμένους κολπίσκους στην ιδιωτική χερσόνησο. Τα πολυτελή lounges και οι πινελιές ιδιαίτερου στιλ προσφέρουν εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα.

Παλιότερα υπήρξε δημοφιλές καταφύγιο για μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως η βασίλισσα Βικτωρία και η πριγκίπισσα Σίσσι, δείγμα του ότι το νησί αποτελεί καταφύγιο για προσωπικές στιγμές. Έξοχοι κήποι και μπανγκαλόου αγκαλιάζονται ζεστά από τους πευκώνες, και οι βίλες σε παστέλ χρώματα είναι απομεινάρια των έντονων ηλιοβασιλεμάτων του Ιονίου. Σπορ και προγράμματα ψυχαγωγίας είναι ειδικά οργανωμένα ώστε να ικανοποιούν κάθε γούστο.

Βραδινές παραστάσεις και μουσικές βραδιές αναδεικνύουν την πλούσια παράδοση του νησιού. Ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου για συνέδρια και συμπόσια είναι γνωστός στον επαγγελματικό κόσμο και οι αίθουσες συσκέψεων είναι από τις μεγαλύτερες του νησιού. Μόλις 12χμ. από την πόλη της Κέρκυρας, το θέρετρο αυτό φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής το 1994. Κατά την είσοδό σας στο ξενοδοχείο θα αντιληφθείτε αμέσως γιατί επιλέχτηκε.

Δωμάτια: 303. Ξενοδοχειακή αλυσίδα : Grecotel.

Corfu Chandris



Αυτό το ξενοδοχείο είναι ένα βήμα στον παράδεισο, καθώς συνδέεται με έναν από τους πιο ξεχωριστούς κήπους της Κέρκυρας, με θέα στα ζαφειρένια νερά του Ιονίου Πελάγους.

Σε μια ιδανική τοποθεσία για ρομαντικούς περιπάτους στην ακτή της Δασσιάς, αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια, με μπαλκόνια με θέα στον κήπο ή στη θάλασσα.

Τα bungalows, είναι πολύ κοντά στην αμμώδη ιδιωτική παραλία και μπορούν να φιλοξενήσουν αυτούς που ψάχνουν για ηρεμία και απομόνωση σε ένα ήσυχο καταπράσινο περιβάλλον. Διαθέτουν μια εξυπηρετική διαρρύθμιση και περιλαμβάνουν ένα ευρύχωρο σαλόνι και κουζινούλα, κάτι που τα κάνει ιδανικά για οικογένειες.

Απολαύστε την εξυπηρετική υπηρεσία τακτικού λεωφορείου προς το κέντρο της πόλης. Διατίθενται επίσης δωρεάν γυμναστήριο με σάουνα, τζακούζι, ατμόλουτρο και εγκαταστάσεις μασάζ. Εν το μεταξύ, τα παιδιά μπορούν να επιβλέπονται σε μια λέσχη και σε μια παιδική χαρά.

Δωμάτια: 212. Ξενοδοχειακή αλυσίδα : Chandris Hotels & Resorts.

πηγή: agrotravel.gr

1 σχόλιο:

  1. Οποιος δεν έχει πάει το ΠΑΣΧΑ στην Κέρκυρα δεν έχει ζήσει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails