AdSenseBanner

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο δήμος Μυκόνου στις Διεθνείς εκθέσεις (ΙΤΒ, ΜΙΤΤ)

ΙΤΒ
Ο Δήμος Μυκόνου συμμετείχε και εφέτος, στο πλαίσιο της τουριστικής του καμπάνιας, ως συνεκθέτης με δικό του stand στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στη διεθνή έκθεση Τουρισμού ‘ITB - BERLIN 2010’, που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα το διάστημα μεταξύ 10 και 14 Μαρτίου 2010.
Την αντιπροσωπεία της Μυκόνου στην έκθεση αυτή αποτελούσαν: ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθαν. Κουσαθανάς-Μέγας και οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Σοφία Τσιαντούλα και Λευτέρης Μπρίγγος.

Το stand της Μυκόνου επισκέφθηκαν, την 10/03 - πρώτη ημέρα της έκθεσης - το μεσημέρι, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου και το απόγευμα της δεύτερης μέρας της Έκθεσης 11/03 ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, καθώς και άλλοι επίσημοι, οι οποίοι εξήραν την άρτια παρουσία των Ελλήνων συνεκθετών του περιπτέρου του ΕΟΤ, μεταξύ των οποίων και η Μύκονος. Χαρακτηριστικότερα, η κα Γκερέκου εξήρε την εκπροσώπηση της Μυκόνου, υπογραμμίζοντας την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου στην προσπάθειά του για την άρτια και συστηματική τουριστική προβολή της Μυκόνου.

Η έκθεση ‘ITΒ’ του Βερολίνου είναι ως γνωστόν μια κλασική ευρωπαϊκή τουριστική έκθεση, ιδιαίτερα σημαντική για τη διεθνή τουριστική βιομηχανία όπως και για τη χώρα μας, όπου προβάλλεται ένας μεγάλος αριθμός προορισμών καθώς και τουριστικών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο. Με αυτό το γνώμονα, στο standτης Μυκόνου έγιναν πολλές επαφές τουριστικών παραγόντων με αντίστοιχους από την Γερμανία -αλλά και από άλλες χώρες- και δρομολογήθηκαν συνεργασίες που θα προωθήσουν το Τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

ΜΙΤΤ
Ο Δήμος Μυκόνου συμμετείχε και εφέτος, στο πλαίσιο της τουριστικής του καμπάνιας, ως συνεκθέτης με δικό του stand στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στη διεθνή έκθεση Τουρισμού ‘MITT MOSCOW 2010’, που πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα το διάστημα μεταξύ 17 και 20 Μαρτίου 2010.

Το stand της Μυκόνου επισκέφθηκαν, κατά τη διάρκεια της έκθεσης πολλές εκατοντάδες Ρώσσοι πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν ζωηρά την επιθυμία τους να επισκεφτούν το όμορφο νησί μας, που γνωρίζουν λιγότερο σε σχέση με άλλους (και πάντως λίγους) ελληνικούς προορισμούς. Δεκάδες ήταν και οι τουριστικοί παράγοντες, πράκτορες κλπ. οι ποίοι επισκέφτηκαν εξάλλου το stand της Μυκόνου, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν ερχόμενοι σε επαφή με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες της Μυκόνου που βρέθηκαν για το σκοπό αυτό στη Μόσχα. Στους ενδιαφερόμενους διανεμήθηκε ρωσσικός έντυπος τουριστικός οδηγός για τη Μύκονο και, μαζί, η πρόσφατη έκδοση που χρηματοδότησε ο Δήμος με τίτλο: Τα Μουσεία της Μυκόνου, μεταφρασμένη και στη ρωσσική γλώσσα, από τη στιγμή που οι Ρώσσοι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το πολιτιστικό προφίλ των προορισμών που επιλέγουν.

Η έκθεση ‘ΜΙΤΤ’ της Μόσχας είναι ως γνωστόν μια μεγάλη και σημαντική τουριστική έκθεση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό που διεκδικεί τα τελευταία χρόνια ένα ολοένα και πιο αξιόλογο μερίδιο στην αγορά της Ρωσσικής Ομοσπονδίας και των γειτόνων της.

Η Ελλάδα βραβεύτηκε για την Καλύτερη Παρουσίαση Τουριστικού Προορισμού για το 2010 (Βest Presentation of a Destination for 2010), σε ειδική εκδήλωση από την ITE (διοργανώτρια εταιρεία της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2010). Σημειώνεται ότι η Ελλάδα εφέτος ήταν η τιμώμενη χώρα στην έκθεση αυτή.

Από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως ανακοινώθηκε με αφορμή την επίσκεψη στη Μόσχα -στο πλαίσιο της έκθεσης- του Υπουργού κ. Παύλου Γερουλάνου, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση επισκεπτών από τη Ρωσία «με έμφαση στις πολιτιστικές διαδρομές, στην ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού και στην προβολή της Ελλάδας ως χώρας-προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι».

Έτσι, η Ελλάδα ως ιδανικός τουριστικός προορισμός, οι θετικές εξελίξεις στο θέμα των θεωρήσεων εισόδου στην Ελλάδα από τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και η οικονομική κρίση και οι κινήσεις της κυβέρνησης για την έξοδο από αυτήν, κυριάρχησαν στις επαφές και τις συνεντεύξεις που έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι ‘Ρωσία 24’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails