AdSenseBanner

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ"


Με τον φιλόδοξο στόχο να καταστεί η Ελλάδα ένας από τους κύριους προορισμούς των Ρώσων τουριστών, ως αποτέλεσμα της εξειδίκευσης και της ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της χώρας, αλλά και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ξεκίνησε η επίσκεψη της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Υπάρχει μια αμοιβαία αλληλοεκτίμηση ανάμεσα στον ελληνικό και στο ρωσικό λαό, που εδράζεται στην πνευματική καλλιέργεια, στη φιλοξενία, στις θρησκευτικές και πολιτισμικές καταβολές. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το ήπιο κλίμα, τη θάλασσα, τον ήλιο και τη γαστρονομία της θέλουμε να αναδείξουμε στη ρωσική αγορά, έτσι ώστε να αποτελέσει η χώρα μας κύριο τουριστικό προορισμό για τους ρώσους επισκέπτες», δήλωσε η κ. Γκερέκου στη ρωσόφωνη επιθεώρηση «Ελλάδα», που κυκλοφορεί στη Μόσχα για τέταρτη χρονιά σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τα εθνικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Κύπρου.

«Η στροφή, που έχουμε αποφασίσει, με την αναθεώρηση του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη μετάβαση από τη μαζικότητα στην ποιότητα και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, συνάδει απόλυτα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ρώσου επισκέπτη» εκτίμησε η κ. Γκερέκου, καθιστώντας σαφές ότι η ελληνική παρουσία στις δύο τουριστικές εκθέσεις της Μόσχας Intourmarket και MITT 2010 θα επιδιώξει να αναδείξει όχι μόνο τις παραδοσιακές, αλλά και τις πολυάριθμες εναλλακτικές δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού στη ρωσική αγορά.

«Πέρα από τον ήλιο, τη θάλασσα και το ήπιο κλίμα, που μπορεί να βρει ο ρώσος επισκέπτης στην Ελλάδα, θα κάνουμε σαφές ότι έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τους απαράμιλλης ομορφιάς αρχαιολογικούς χώρους και θρησκευτικούς τόπους, να γευτεί την ελληνική κουζίνα με τις ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία, να γνωρίσει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και να οργανώσει συνέδρια. Αυτοί είναι οι στρατηγικοί άξονες στους οποίους θα βασίσουμε τη στενότερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού», είπε η κ. Γκερέκου στο περιοδικό «Ελλάδα», αναγνωρίζοντας ότι «υπάρχουν σημεία που χρειάζονται βελτίωση, όπως οι διαδικασίες έκδοσης βίζας, η παρουσία ρωσόφωνου προσωπικού στα σημεία παροχής τουριστικών υπηρεσιών και η βελτίωση της σχέσης τιμής-ποιότητας. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά κατανοούμε ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα και είμαστε διατεθειμένοι να τα κάνουμε».

Η Α.Γκερέκου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Ανατόλι Γιάροτσκιν και τον Βιτάλι Μουτκό, επικεφαλής αντιστοίχως του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού και του υπουργείου Αθλητισμού, Τουρισμού και Νεολαίας, καθώς και με την κυβέρνηση της Μόσχας και τις μεγαλύτερες τουριστικές εταιρείες, που ειδικεύονται στην προώθηση Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι φέτος τιμώμενη χώρα της τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΤ, τα εγκαίνια της οποίας θα χαιρετίσει η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, που επικαλείται σχετικές δηλώσεις του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα Μιχάλη Σπινέλλη, η Ελλάδα σκοπεύει τη φετινή σεζόν να αξιοποιήσει την ισπανική εμπειρία, γι’ αυτό και οι ελληνικές προξενικές αρχές προτίθενται να χορηγούν εξάμηνης διάρκειας τουριστικές βίζες σε Ρώσους πολίτες, με σκοπό να ενθαρρύνονται οι επαναλαμβανόμενες και οικογενειακές επισκέψεις στη χώρα μας.

Κείμενο: του Θ. Αυγερινού

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=10151

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails