AdSenseBanner

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΗΠΑ: Εκθεση του National Geographic για το Άγιο Όρος στην Ουάσιγκτον


Τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης του National Geographic για το ‘Αγιο Όρος με τίτλο: “Called to The Holy Mountain: Mount Athos.” πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον με φωτογραφίες οι οποίες προήλθαν από το ομώνυμο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό τον περασμένο Δεκέμβριο και σε ειδικό αφιέρωμα της ελληνικής έκδοσης.

Το κοινό εκτός από το θαυμασμό του για τις φωτογραφίες της έκθεσης, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις του συγγραφέα Ρόμπερτ Ντρέιπερ και του φωτογράφου Τράβις Ντόουβ για τον μοναστικό βίο του Αγίου Όρους. Η έκθεση σήμανε την έναρξη μίας σειράς πολιτιστικών, επιστημονικών και ιστορικών συνεργασιών με τον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό μορφωτικό οργανισμό του κόσμου η ίδρυση του οποίου χρονολογείται από το 1888.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του National Geographic, Τέρι Γκαρσία, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του οργανισμού του για τη υλοποίηση σημαντικών πολιτιστικών προγραμμάτων με τη χώρα μας τα οποία επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει μετά την οριστικοποίησή τους σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού. Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισαν ο δεύτερος στην ιεραρχία της πρεσβείας, Γιάννης Βράϊλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική και θρησκευτική σημασία του Αγίου Όρους, και η υπεύθυνη για πολιτιστικά θέματα, Ζωή Κοσμίδου, παρέστησαν οι διευθυντές και το προσωπικό των περισσοτέρων τμημάτων του National Geographic και του νέου μουσείου του, καθώς και πλήθος κόσμου από τον πολιτιστικό, νομικό, επιχειρηματικό, πανεπιστημιακό, οικονομικό και διπλωματικό κόσμο της Ουάσιγκτον. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και εκπρόσωποι του Κογκρέσου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και διεθνών οργανισμών.

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/news.php?id=10167

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails