AdSenseBanner

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Τρομάζουν… οι προβλέψεις για το καλοκαίρι

Με έντονο προβληματισμό περιμένουν τη νέα τουριστικοί περίοδο και οι τουρ οπερέιτορ που δραστηριοποιούνται στο νησί, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για μείωση όχι μόνο στα έσοδα των επιχειρήσεων, αλλά και στις αφίξεις. Με βάση όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα και την “εικόνα” που έρχεται από τις χώρες κυρίως της δυτικής Ευρώπης, η μείωση για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Ζάκυνθο θα είναι αισθητή και δεν αποκλείεται οι αφίξεις στο νομό να πέσουν ακόμη και κάτω από τα 400.000 άτομα.

Στην πρόβλεψη αυτή προχώρησε με δηλώσεις του στην “Ημέρα” ο τουριστικός πράκτορας, Γιάννης Φιλιπποπολίτης, που συμμετείχε στην έκθεση του Βερολίνου, ενώ το γραφείο του οργάνωσε ειδική εκδήλωση στη Μόσχα, πριν από περίπου 15 μέρες προβάλλοντας τη Ζάκυνθο, με την ευκαιρία έναρξης των απευθείας πτήσεων από τη συγκεκριμένη πόλη, από το Μάιο.

Στροφή στα “all inclusive”
Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τις αγορές της δυτικής Ευρώπης στο Βερολίνο, ο κ. Φιλιπποπολίτης σημείωσε πως η πτώση των αφίξεων αφορά όλη την Ελλάδα και πολύ περισσότερο τη Ζάκυνθο. Αιτιολογώντας τα λεγόμενά του σημείωσε: “Η Ζάκυνθος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί άλλα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα ακόμη και η Κως, που διαθέτουν περισσότερα ξενοδοχεία με υποδομές για “all inclusive””.

Υπό αυτές τις συνθήκες προβλέπεται μείωση στα ποσοστά αφίξεων, με βάση και τις έως και σήμερα προ-κρατήσεις δωματίων, που μπορεί να φτάσει για το σύνολο του ερχόμενου καλοκαιριού από 7% ως 10%, νούμερα αρκετά μεγάλα με δεδομένο ότι και τα τελευταία χρόνια, η τάση είναι συνεχώς πτωτική.

“Οι αφίξεις στη Ζάκυνθο έφτασαν τα 490.000 άτομα το χρόνο. Τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, μετράμε συνεχώς μειώσεις. Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται φέτος να πέσουμε ακόμη και κάτω από τα 400.000 άτομα, χάνοντας κυρίως τους επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία”.

πηγή: troktiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Θεωρω πως το να προσπαθει η Ζακυνθος να "ανταγωνιστει" παραδοσιακους προορισμους οπως οι προαναφρθεντες ειναι χωρις νοημα.
    Η ζακυνθος θα πρεπει να επικεντρωθει στο πανεμορφο προιον της, να προσπαθησει μεσω σωστων μεθοδων να το αναδειξει και αν θα πρπει να μπει στην λογικη του All Inclusive, απλα να μπει.
    Η "μαγκια" της στην προκειμενη περιπτωση θα ηταν να μπορεσει να κανει οντως ενα ποιοτικο All Inclusive κατι που μεχρι σημερα δεν υπαρχει στην Ελλαδα, καταφερνοντας ετσι να κανει την διαφορα.
    Διαφωνω παντως οτι η σαιζον δεν θα ειναι καλη. Προσωπικη μου εκτιμηση μετα απο την ΙΤΒ ειναι οτι οι κρατησεις θα ειναι στα περυσινα επιπεδα αν οχι και ελαφρως αυξημενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails