AdSenseBanner

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα: «Ιατρικός Τουρισμός»


Mέτρα για να διαμορφωθεί μια μακροχρόνια στρατηγική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας ζητάει ο Βουλευτής Ηρακλείου Φ.Παρασύρης με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού, Κο. Παύλο Γερουλάνο και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .

Ο Κος. Παρασύρης τονίζει σήμερα, οι ελάχιστες προσπάθειες ιατρικών κέντρων και ξενοδοχειακών αλυσίδων καταδεικνύουν ότι ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα μας βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, διότι λείπει η δέουσα κρατικής ενθάρρυνσης και την παροχή κινήτρων στους φορείς που είναι σε θέση να προάγουν τον ιατρικό τουρισμό.

Σε άλλες χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία ακόμα και η Τουρκία, που έχουν σαφώς χαμηλότερο βιοτικό αλλά και ιατρικό επίπεδο, ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα κομμάτια θεματικού τουρισμού με συνεχή ανοδική τάση. Ασθενείς από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη δε διστάζουν να μετακινηθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου σε χώρες που προσφέρουν υψηλές ιατρικές υπηρεσίες με λογικό κόστος, συνδυάζοντας την ιατρική τους περίθαλψη και ανάρρωση με τις διακοπές τους σε ειδικά διαμορφωμένα τουριστικά θέρετρα.

Ο ιατρικός τουρισμός εφαρμόζεται σε μια ολόκληρη γκάμα παθήσεων, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο πολύπλοκες. Ιατρικές υπηρεσίες όπως: προληπτικές (check up) και διαγνωστικές εξετάσεις, αισθητική και επανορθωτική χειρουργική, γενικές χειρουργικές επεμβάσεις (από ορθοπεδικές έως πολυσύνθετες νευροχειρουργικές και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις), επεμβάσεις με τη μέθοδο της ρομποτικής χειρουργικής, καρδιολογικές, ογκολογικές και οφθαλμολογικές θεραπείες, ορθοπεδικές θεραπείες και φυσιοθεραπείες, αιμοκαθάρσεις, θεραπείες γονιμότητας, εξωσωματικής γονιμοποίησης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails