AdSenseBanner

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η Νομαρχία Πειραιά παρούσα στα μεγάλα γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας.


Στο Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού, όπως έχει χαρακτηριστεί η ΙΤΒ Βερολίνου, βρέθηκε η Νομαρχία Πειραιά, όπου με πλούσια εμπειρία και σύγχρονο οπτικοακουστικό και έντυπο διαφημιστικό υλικό, πρόβαλλε τις μοναδικές ομορφιές και τη ξεχωριστή φιλοξενία που προφέρουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, ο Πειραιάς και οι χερσαίοι δήμοι της ευρύτερης περιοχής.

Η ΙΤΒ Βερολίνου, είναι αδιαφιλονίκητα η μεγαλύτερη παγκοσμίως, διεθνής έκθεση τουρισμού, καθώς συγκεντρώνει το σύνολο των χωρών και των σημαντικότερων προορισμών του κόσμου, αποτελώντας κάθε χρονιά βαρόμετρο της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης. Ειδικότερα, η ΙΤΒ 2010 που διεξήχθη από τις 10 έως και τις 14 Μαρτίου, φιλοξένησε σε ένα χώρο 160.000 τ.μ. περί τους 11.000 εκθέτες από 180 χώρες του πλανήτη, με την παρουσία εκατοντάδων δημοσιογράφων διεθνών μέσων ενημέρωσης να καλύπτουν ημερησίως τα δρώμενα της έκθεσης.

Όσον αφορά την γερμανική τουριστική αγορά, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε πρόσφατα το ινστιτούτο ερευνών Β.Α.Τ. σε δείγμα 4.000 ατόμων ηλικίας 14 ετών και άνω, η επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια παραμένει αμείωτη, παρά την οικονομική κρίση, με τη χώρα μας να συγκαταλέγεται στους πιο αγαπημένους προορισμούς τους στο εξωτερικό.

Είναι η 7η φορά που η Νομαρχία Πειραιά συμμετέχει, στο πλαίσιο της εθνικής παρουσίας του ΕΟΤ, στην ΙΤΒ Βερολίνου, με στόχο την προβολή της περιοχής και των δυνατοτήτων της σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σταντ της Νομαρχίας επισκέφθηκαν την ημέρα των εγκαινίων του περιπτέρου του ΕΟΤ, ο Υπουργός και η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Παύλος Γερουλάνος και Άντζελα Γκερέκου, οι οποίοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα, ότι με τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του τουρισμού και με τις καίριες θεσμικές παρεμβάσεις από την Πολιτεία, η Ελλάδα, παρά την κρίση, θα ακολουθήσει μια νέα, αισιόδοξη και αποδοτική πορεία.

Η Νομαρχία Πειραιά, συνεχίζοντας τη συστηματική προσπάθεια για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη προβολή του τουριστικού της προϊόντος, συμμετέχει και στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, που άνοιξε τις πύλες της σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου, με την Ελλάδα τιμώμενη χώρα. Η ΜΙΤΤ Μόσχας, αποτελεί μια από μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, που έλκει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Φέτος, συμμετέχουν 2.700 εκθέτες από 118 χώρες, ενώ οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 81.000.

Η δυναμική και οργανωμένη παρουσία της Νομαρχίας Πειραιά στην ΜΙΤΤ Μόσχας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα προσοδοφόρα τουριστικής πηγής της Ρωσίας προς όφελος του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρωσική αγορά τουρισμού είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο ελκυστικές αγορές διεθνώς, καθώς ο αριθμός των Ρώσων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό υπερβαίνει τα 25 εκατομμύρια. Σύμφωνα δε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, οι ρώσοι τουρίστες συγκαταλέγονται σε εκείνους που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία, με την εικόνα της χώρας μας να δέχεται απανωτά πλήγματα, οφείλουμε να επενδύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στον τουρισμό, καθώς η ώθησή του μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για την κρίση αλλά και για τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση στην Νομαρχία Πειραιά έγκαιρα και με δυναμισμό, εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Αν και έχουμε μειώσει κατά 25% τις λειτουργικές μας δαπάνες, συμμετέχουμε επιλεκτικά στις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, για να προβάλλουμε την ξεχωριστή ταυτότητα της περιοχής μας. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον τουρισμό μας, να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και απασχόληση που περνούν πολύ δύσκολες ημέρες και οι τόποι της Νομαρχίας Πειραιά να κερδίσουν το κρίσιμο στοίχημα της φετινής τουριστικής περιόδου.»

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails