AdSenseBanner

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Πότε κλείνω online αεροπορικά εισιτήρια;




Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή και ποια είναι η κατάλληλη ημέρα για να κλείσω τα αεροπορικά εισιτήρια; Όλα στη ζωή είναι θέμα timing, έτσι δεν λένε; Σε πολλές πτυχές της ζωής συμβαίνει αυτό, δεν περιμέναμε όμως να ισχύει και στην… online κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου! Κι όμως, στατιστικά από δισεκατομμύρια κρατήσεις που έγιναν μέσω διαδικτύου τα τελευταία έξι χρόνια μας δείχνουν το δρόμο για την όσο το δυνατόν πιο οικονομική… στιγμή που θα πρέπει να ασχοληθούμε με τον υπολογιστή μας, αν θέλουμε να κλείσουμε αεροπορικώς τις μετακινήσεις μας στον χώρο διακοπών μας δηλαδή να βρούμε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

Η ιστοσελίδα Kayak.com ερεύνησε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο πτήσεις που κλείστηκαν μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ όλο το 2011 και αποφάνθηκε ότι γενικώς η ιδέα που υπάρχει ότι όσο πιο νωρίς κλείσεις την πτήση, τόσο πιο φθηνό είναι το εισιτήριο, αποτελεί… μύθο! Σίγουρα υπάρχουν εταιρείες που κάνουν προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια, όμως η τάση πολλών να προγραμματίζουν τις διακοπές τους από νωρίς και ειδικά στις αρχές του χρόνου (όταν αρκετοί κανονίζουν τις ακριβείς ημέρες της καλοκαιρινής τους άδειας) ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν θέλετε, λοιπόν, να οργανώσετε ένα ταξίδι από νωρίς, τουλάχιστον για τα εισιτήρια θα πρέπει να περιμένετε. Μην κλείσετε μέσα στον Ιανουάριο, περίπου έξι (ή και περισσότερους) μήνες πριν. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε μια εσωτερική πτήση είναι δύο εβδομάδες πριν το ταξίδι σας και για μια πτήση εξωτερικού η πέμπτη εβδομάδα πριν την αναχώρησή σας!

Αν θέλετε να πετύχετε καλύτερη τιμή, προτιμήστε να κλείσετε ημέρα Τρίτη! Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα FareCompare.com, που έχει αναλύσει μερικά δισεκατομμύρια πτήσεις (και τις τιμές τους) από το 2007. Η Τρίτη θεωρείται καλύτερη ημέρα από τη Δευτέρα, επειδή την πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση στα ταξιδιωτικά γραφεία (που δεν δουλεύουν τις Κυριακές) από όσους επιμένουν στον παραδοσιακό τρόπο κλεισίματος των εισιτηρίων.Ακριβώς γι’ αυτό το θέμα (την κίνηση των ταξιδιωτικών γραφείων) είναι καλύτερο να ασχολείστε με κλείσιμο εισιτηρίων τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Αυτό υποστηρίζει μια μεγάλη έρευνα που διεξάγουν ο Μαρκ Μέλερ από το πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία και ο Μακότο Γουατανάμπε από το πανεπιστήμιο VU του Αμστερνταμ. Οι δύο ερευνητές, πάντως, δεν έδωσαν ακριβείς αριθμούς, επειδή η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails