AdSenseBanner

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Το Hilton Αθηνών συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»



Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ. το Hilton Αθηνών θα σβήσει τα φώτα του για μία ώρα, συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, που θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι όλοι εμείς μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ και κάθε χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Και φέτος, καλούμαστε να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις «δυνάμεις» τους για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας. Όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση «με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν από την παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Κοπεγχάγη για το Κλίμα, ότι απαιτούμε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προς όφελος του πλανήτη».

Το Hilton Αθηνών, ακολουθώντας την πολιτική της Hilton Hotels Corporation, αντιμετωπίζει σοβαρά την περιβαλλοντική του ευθύνη, ενισχύοντας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Άλλωστε έχει δεσμευθεί για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, των εκπομπών Co2 και του όγκου των απορριμάτων του κατά 20% έως το 2014. Έτσι λοιπόν, και φέτος, ο εξωτερικός και εσωτερικός φωτισμός του ξενοδοχείου θα σβήσει για μία ώρα, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους «υπό το φως των κεριών» ενώ θα γίνει ειδική ενημέρωση και στους πελάτες, ώστε να σβήσουν τα φώτα των δωματίων τους.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, κ. Victor de Vries: «Το προσωπικό μας και οι πελάτες μας θα λάβουν πλήρη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, ώστε να συνεργαστούμε όλοι για αυτή την τόσο αξιόλογη προσπάθεια. Το να σβήσουμε όλοι τα φώτα για μία μόνο ώρα είναι μια απλή, ανώδυνη κίνηση, που όμως εμπεριέχει έναν τεράστιο συμβολισμό και σίγουρα εκπέμπει ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα».

Για να μάθετε περισσότερα για την «Ώρα της Γης» επισκεφθείτε το http://www.earthhour.org/





πηγή: hiltonathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails