AdSenseBanner

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

"Άνεμος" ελληνοτουρκικής φιλίας στον τουρισμό


Με μια κίνηση ανάδειξης της ελληνοτουρκικής φιλίας θα ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν στην περιοχή της Σμύρνης. Αντιπροσωπεία από το νησί της Χίου, με επικεφαλής το νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον δήμαρχο Παντελή Βρουλή, θα βρεθούν στα εγκαίνια της τουριστικής περιόδου 2010 και της εβδομάδας τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Τσεσμέ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης τουρισμού του Τσεσμέ, Οσμάν Καμπασακάλ.

Στόχος τέτοιου είδους δραστηριοτήτων είναι, σύμφωνα με τον κ. Καμπασακάλ, να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι, το Αιγαίο είναι "θάλασσα ειρήνης" και μπορούν και οι δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) να έχουν οφέλη από τον τουρισμό.

"Πιστεύουμε ότι, δεν υπάρχει λόγος για διαφωνίες μεταξύ των χωρών μας και πρέπει να ζούμε σαν φίλοι, όχι σαν εχθροί", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμπασακάλ είπε ότι, το "Φεστιβάλ Θεοδωράκη" είναι απόδειξη των φιλικών αυτών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Χίου και του Τσεσμέ και πρόσθεσε: "θα συνεχίσουμε να σκορπάμε ανέμους ειρήνης στο Τσεσμέ".

Σημειώνεται ότι, ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται για τουρισμό το Τσεσμέ ήταν τα προηγούμενα χρόνια μόλις 6.000-7.000. Ωστόσο, πέρυσι, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 60.000 άτομα.

Συνολικά, 27 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2009 και φέτος οι ειδικοί αναμένουν άνοδο του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails