AdSenseBanner

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Πρόσκληση σε κάθε Γερμανό να επισκεφτεί την Ελλάδα απηύθυνε η υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται με αφορμή τη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2010 επισημαίνοντας ότι πραγματικά είναι η καλύτερη στιγμή για το Γερμανό τουρίστα να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για το αν συμπαθούν ακόμη οι Έλληνες τους Γερανούς, από το βήμα της καθιερωμένης συνέντευξης του αρμόδιου για τουριστικά πράγματα της Ελλάδας η κα Γκερέκου δήλωσε με νόημα ότι οι Ελληνες είναι το ίδιο ζεστοί και φιλόξενοι και οι τουριστικές υπηρεσίες στις φθηνότερες δυνατές τιμές. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ ασφαλής χώρας και φροντίζει ώστε αυτός που θα μας επισκεφτεί θα περάσει τις διακοπές του χωρίς αρνητικές στιγμές.

"Δεν νομίζω ότι πρέπει να επιτρέπουμε σε κάποια γεγονότα όπως αυτά να επηρεάζουν τις μεταξύ μας σχέσεις - προσωπικά δεν τα θεωρώ καν σοβαρά και αντιμετωπίζονται μόνο ως αστείο, «κακό αστείο» αλλά αστείο πάντως. Όπως και να έχει όμως, δεν νομίζω ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα μεταξύ μας στο οποιοδήποτε επίπεδο".

Η κα Γκερέκου εκτίμησε ότι η κίνηση από τη Γερμανία δεν θα σημειώσει μεταβολές σε σχέση με πέρυσι αναφέροντας ότι αν και το θέμα του Ευρώ έχει επηρεάσει γενικότερα όλη την Ευρώπη, εξέφρασε την πίστη ότι η μείωση δε θα είναι αρκετά μεγάλη και σχεδόν καθόλου, τουλάχιστον όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους των διεθνών μέσων ενημέρωσης η υφυπουργός έκανε εκτενή αναφορά των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στο μέτωπο του τουρισμού. Συγκεκριμένα ανήγγειλε την λειτουργία 20 νέων μαρίνων, την ένταξη χιλιάδων ξενοδοχείων στον Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά και τις ειδικές δράσεις που βρίσκονται σε διαδικασία νομοθέτησης, για την προνομιακή ενίσχυση οικολογικών πρακτικών στις ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ προωθούνται συστήματα πιστοποίησης όπως τα «Eco» και τα «Green Hotels». Μέχρι το τέλος του χρόνου η κα Γκερέκου εκτίμησε ότι θα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη δημιουργία του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στην Αθήνα, με στόχο την ενίσχυση του Συνεδριακού Τουρισμού.

Η οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης του Τουρισμού στην Ελλάδα από εδώ και εμπρός, θα έχει έναν περιβαλλοντικά ευαίσθητο προσανατολισμό και θα είναι απόλυτα συντεταγμένη με τη λογική της «Πράσινης Ανάπτυξης» - η οποία αποτελεί και κεντρική Κυβερνητική επιλογή συνολικά για την ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε η κα Γκερέκου.

Το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο επισκέφθηκε και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Σημειώνεται ότι στην έκθεση αυτή συμμετέχουν περίπου 11.000 εκθέτες από 180 χώρες, ανάμεσά τους και 64 Έλληνες και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο.

πηγή: ana-mpa.gr

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails