AdSenseBanner

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Τσεχία- Αφιέρωμα της τσεχικής τηλεόρασης στη Δυτική Κρήτη

Το πρώτο κανάλι της δημόσιας τσεχικής τηλεόρασης μετέδωσε, στο πλαίσιο δημοφιλούς σειράς, ημίωρη εκπομπή αφιερωμένη στα θέρετρα της Δυτικής Κρήτης. Το ρεπορτάζ γυρίστηκε τον Φεβρουάριο και μετέφερε εικόνες της κρητικής πραγματικότητας σε μη τουριστική περίοδο.

Μεταδόθηκαν στιγμιότυπα από το γιορτασμό του καρναβαλιού στο Ρέθυμνο, σκηνές από τη συλλογή της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου με παραδοσιακό τρόπο, ενώ αναφορές έγιναν στην παράδοση της κτηνοτροφίας στο νησί με έμφαση στην παραγωγή της κρητικής γραβιέρας. Μεταδόθηκαν, επίσης, στιγμιότυπα από τα Χανιά και τα Σφακιά με παράλληλες αναφορές στην ιστορία του νησιού, ιδιαίτερα μετά την Ενετοκρατία.

Αναφέρθηκαν οι αγώνες των Κρητικών εναντίον των Τούρκων και εναντίον των Γερμανών εισβολέων, ενώ υπογραμμίστηκε το πατριωτικό και αδάμαστο φρόνημα που διακρίνει τους κατοίκους της.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν και τα … επικίνδυνα «έθιμα» της ευρύτερης οπλοχρησίας με τις μπαλοθιές αλλά και της βεντέτας που ξεκλήρισε οικογένειες και χωριά.

Μεταδόθηκαν εικόνες από τις προετοιμασίες των ξενοδόχων και εστιατόρων του νησιού ενόψει της νέας σεζόν και έγινε λόγος για την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία, χάρις στην οποία η Κρήτη φιλοξενεί ένα μεγάλο ποσοστό του συνόλου των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails