AdSenseBanner

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

«Αντέχει ο τουρισμός»

Μηνύματα αισιοδοξίας για την αντοχή, την ποιότητα και τον ρόλο του ελληνικού τουρισμού, εξέπεμψε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, καθησυχάζοντας παράλληλα "ανησυχούντες" δημοσιογράφους και τουρ οπερέϊτορς, τόσο αναφορικά με τις τιμές όσο και με τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η υφυπουργός που βρίσκεται στο Βερολίνο με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (ΙΤΒ), εξέφρασε την άποψη ότι "δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα" στις μετακινήσεις των τουριστών εξαιτίας πιθανών απεργιών, χαρακτηρίζοντας τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των εργαζομένων "λογικές και φυσιολογικές" και "υγιές φαινόμενο για μία δημοκρατική χώρα".

"Πιστεύω ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί, η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα", είπε η κ. Γκερέκου, επισημαίνοντας, όμως, παράλληλα ότι δεν πρέπει από τις κινητοποιήσεις να πληγεί η εικόνα της Ελλάδας, γιατί αυτό θα έχει ως συνέπεια να πληγεί και ο ελληνικός τουρισμός, που αποτελεί, όπως τόνισε, έναν βασικό μοχλό για την αντιμετώπιση της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Αναφορικά με τις τιμές, η υφυπουργός διατύπωσε την πρόβλεψη ότι "θα παραμείνουν σταθερές" και ότι οι αυξήσεις στα καύσιμα και στον ΦΠΑ έχουν ήδη απορροφηθεί από την αγορά. "Τα τουριστικά πακέτα", είπε η κ. Γκερέκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, "δεν έχουν επηρεαστεί".

"Να είστε σίγουροι ότι σας αγαπάμε όπως μας αγαπάτε και εσείς, τίποτε δεν μπορεί να σκιάσει τη διαχρονική σχέση φιλίας των λαών μας", απάντησε η υφυπουργός σε ερώτηση σχετικά με το αν ύστερα από τα τόσα προκλητικά και προσβλητικά δημοσιεύματα σε μερίδα του γερμανικού Τύπου, οι Έλληνες θα δέχονταν ευχαρίστως Γερμανούς στην Ελλάδα. Η κ. Γκερέκου είχε αναφερθεί έμμεσα στα δημοσιεύματα αυτά (σ.σ. για το δημοσίευμα του περιοδικού FOCUS και κυρίως για την "καμπάνια" της BILDZEITUNG να διατεθούν προς πώληση ελληνικά νησιά, μέχρι και η Ακρόπολη, προκειμένου να πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της), μιλώντας για μονόπλευρα παραδείγματα και αρνητικά στερεότυπα που εμφανίστηκαν στον γερμανικό Τύπο, και τα οποία χαρακτήρισε αβάσιμα και ασόβαρα.

Η κ. Γκερέκου τόνισε εισαγωγικά ότι παρά την οικονομική κρίση και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αρνητικής εικόνας, ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αντέξει, λόγω της "αυθεντικότητας" που έχει να προσφέρει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός και ταυτόχρονα να αξιοποιήσει αυτήν την κρίση ως ευκαιρία αναπροσανατολισμού σε μία "πράσινη" κατεύθυνση.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails