AdSenseBanner

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των Βούλγαρων για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς

Από τον Έβρο έως τα Ιόνια νησιά και από τη Δράμα μέχρι την Κρήτη, επεκτείνεται, σταδιακά, το ενδιαφέρον των Βούλγαρων τουριστών προς την Ελλάδα.

Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα από τη διεθνή έκθεση τουρισμού της Σόφιας, η οποία συγκέντρωσε, στη βουλγαρική πρωτεύουσα, τις προηγούμενες ημέρες, εντυπωσιακό αριθμό Βούλγαρων και ξένων φορέων του κλάδου του τουρισμού. Την "παραδοσιακή"- για την Ελλάδα- προσοχή των Βούλγαρων προσέλκυσε η παρουσίαση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

"Η συμμετοχή μας κρίνεται ως ικανοποιητική. Αφενός επειδή υπήρχε πολύ μεγαλύτερη (συμμετοχή) από κάθε προηγούμενη φορά. Φέτος, είχαμε δεκατέσσερις συνεκθέτες από Ελλάδα. Αλλά η κύρια απόδειξη, φυσικά, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον τόσο των επαγγελματιών, όσο και του πλατύ κοινού των Βούλγαρων για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του γραφείου αντιπροσωπείας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Λεωνίδας Ευθυμίου.

Το ελληνικό περίπτερο, στο οποίο κυριαρχούσαν το λευκό με το γαλανό χρώμα, προσέλκυσε τους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ ο πλούτος των εικόνων και των πληροφοριών από τους συνεκθέτες, έδωσε την ευκαιρία στους Βούλγαρους πολίτες να έχουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για το "μωσαϊκό" του ελληνικού τουρισμού.

Μάλιστα, με την Εγνατία Οδό, ορισμένοι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας κατατάσσονται πλέον στις επιλογές των Βούλγαρων, όπως τα Ιόνια νησιά, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ‘Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Παναγιώτη Σκληρού.

Ο κ. Σκληρός παρουσίασε, σε συνέντευξή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Περιφέρειας των Ιονίων νήσων, τις πεντακάθαρες και κρυστάλλινες ακτές και το πλούσιο φυσικό τοπίο, που "μεταμορφώνουν" την περιοχή σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ξενοδοχείου "Αλέξανδρος Παλλάς" (κοντά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής), Ιορδάνης Χατζηαποστόλου, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις επισκέψεις των Βούλγαρων τουριστών, αλλά και επισκεπτών από τις χώρες της Βαλκανικής.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών από τα Βαλκάνια δεν πρόκειται να μειωθούν φέτος, παρά την κρίση, που έπληξε και τη Βουλγαρία. Σ’ αυτό θα συμβάλλει και ο συνδυασμός των υπηρεσιών ποιότητας και των καλών τιμών, που προσφέρουν οι περισσότεροι ‘Έλληνες επαγγελματίες, πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων νομού Καβάλας, Νικόλαος Καραγιάννης, υπογράμμισε πως οι ξενοδόχοι που θυσιάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους για να "κόψουν" τις τιμές, διαπράττουν σοβαρός λάθος.

"Ό,τι καλύτερο υπάρχει, εμείς το προσφέρουμε", είπε και υπογράμμισε πως με αυτό το ιδιόμορφο "σύνθημα", η Κεραμωτή Καβάλας φιλοδοξεί να προσελκύσει και φέτος ικανοποιητικό αριθμό Βούλγαρων επισκεπτών και από τη "μεσαία τάξη", από την οποία συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι.

Στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών από τη γειτονική Βουλγαρία, αναμφισβήτητα, θα συμβάλλει και η δίοδος 'Ιλιντεν - Εξοχή, που - κατά τον γενικό γραμματέα της Νομαρχίας Δράμας - Στάθη Αυγερινόπουλο - θα είναι αυτή που θα αποτελέσει και την κεντρική πύλη για τη μετάβαση των Βούλγαρων προς τη Βόρεια Ελλάδα.

"Κατεβαίνοντας" νότια, η Κρήτη έλαβε θετικά μηνύματα και από τις διεθνείς εκθέσεις του Λονδίνου και του Μονάχου, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, Γιώργος Μαραθάκης. Η Ν.Α Χανίων συμμετείχε, για πρώτη φορά, φέτος στην έκθεση της Σόφιας, καθώς διαπίστωσε ότι το ενδιαφέρον των Βούλγαρων επισκεπτών για την Κρήτη αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. "Στο κάτω-κάτω, είμαστε μόλις δύο ώρες με το αεροπλάνο" είπε ο κ. Μαραθάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η "μεγάλη δύναμη" στις παραλίες της Κρήτης θα παραμείνουν - και φέτος - οι επισκέπτες από τη Σκανδιναβία και το ευχάριστο είναι, ότι (με βάση τις ενδείξεις) ο αριθμός των επισκεπτών όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί, αλλά ενδέχεται να καταγράψει και αύξηση περίπου 5%, σε σχέση με πέρυσι.

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/news.php?id=10088

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails