AdSenseBanner

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ


Πληθώρα πλεονεκτημάτων συγκεντρώνει για τον Ελληνα καταναλωτή η απόδραση από την καθημερινότητα μέσω των οργανωμένων πακέτων διακοπών, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων Γιώργος Τελώνης, υπογραμμίζοντας ότι επιλέγοντας τουριστικό πακέτο, ο πελάτης βρίσκει ποιοτικές υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές, προσαρμοσμένες στην εκάστοτε ανάγκη του.

Σταχυολογώντας τα πλεονεκτήματα των οργανωμένων πακέτων διακοπών ο κ. Τελώνης τα συνοψίζει ώς εξής:

- Το ταξιδιωτικό γραφείο οργανώνοντας ένα τουριστικό πακέτο, ξέρει τι είναι καλύτερο για τον πελάτη και τι πρέπει να αποφύγει.

- Ο πελάτης εξοικονομεί το χρόνο που θα απαιτούσαν οι επιμέρους προετοιμασίες για το ταξίδι, εαν αναλάμβανε ο ίδιος την όργανωση του. Ειδικότερα, με το τουριστικό πακέτο οργανώνονται όλες οι λεπτομέρειες για το ταξίδι, χωρίς να προβληματιστεί ο πελάτης για θέματα όπως μεταφορά, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, επισκέψεις, αγορές κ.λπ.

- Δίνονται στον πελάτη επιλογές, μέσα από ένα τουριστικό πακέτο: επιλογή για οργανωμένο/μεμονωμένο πακέτο, ενοικίαση αυτοκινήτου, μεταφορές, ειδικές τιμές, ξεναγήσεις κ.λπ

- Το τουριστικό γραφείο γνωρίζει ποια είναι η καλύτερη εποχή για ένα συγκεκριμένο πακέτο ενώ ταυτόχρονα παρέχει ενημέρωση για θέματα ακυρώσεων, αναβάθμιση δωματίου κλπ. Επίσης του παρέχει ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Η χρήση τουριστικού πακέτου συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο ταξιδιώτης ξενοιάζει από διαδικαστικές λεπτομέρειες που αφορούν το κλείσιμο εισιτηρίων μετάβασης, καταλύματος και μεταφορικών. Το τουριστικό πακέτο στη συνολική τιμή περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα, ακόμη και ξενάγηση σε αξιοθέατα της περιοχής, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Μαγγανάς που έκανε χρήση οργανωμένου τουριστικού πακέτου. Η αρνητική όψη της επιλογής του τουριστικού πακέτου έχει να κάνει με το γεγονός του περιορισμένου χρονικά προγράμματος που ενδεχομένως να κουράσει τα μέλη του γκρουπ, σημειώνει ο ίδιος πελάτης.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Γανιάρη, ιδιωτική υπάλληλο, "όσοι επιλέξουν να κάνουν διακοπές λειτουργώντας αυτόνομα και όχι κάτω από την ομπρέλα του τουριστικού πακέτου, θα πρέπει έγκαιρα να προβούν σε κρατήσεις καταλυμάτων και να μην περιμένουν τον Αύγουστο, για την επιλογή του προορισμού τους". Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μας συμβουλεύει ότι μπορεί να πετύχουμε καλύτερες τιμές ή περισσότερες ημέρες διαμονής, αν πρόκειται για μεγάλη χρονική διάρκεια. Στις διαπραγματεύσεις μπορεί κανείς να πετύχει ακόμη και τη δωρεάν διαμονή του παιδιού ή έστω μεγάλες εκπτώσεις.

Πάντως για όσους έχουν τη δυνατότητα προτείνεται η πραγματοποίηση των διακοπών να γίνει εκτός του μήνα Aυγούστου που οι τιμές πάντοτε είναι υψηλές. Aλλωστε, τους υπόλοιπους μήνες θα είναι πολύ πιο εύκολο να διαπραγματευθείτε καλύτερες τιμές.

Τα τουριστικά πακέτα είναι φθηνότερα

Κάνοντας μια απευθείας σύγκριση τιμών των τουριστικών πακέτων διακοπών με τις δαπάνες του τουρίστα που θα επιλέξει το δρόμο της «μοναξιάς» σίγουρα η πλάστιγγα γέρνει προς τη μεριά της επιλογής του οργανωμένου τρόπου επιλογής διακοπών. Για παράδειγμα το κόστος μιας εβδομάδα; διακοπών στην Κρήτη σε περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης, μέσω τουριστικού πακέτου, ξεκινάει και από 350 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι το κλείσιμο έχει γίνει αρκετά νωρίτερα. Την ίδια στιγμή, η κράτηση σε ένα μεσαίας τάξης ξενοδοχείο την ίδια περίοδο ξεκινάει το λιγότερο από 60 ευρώ. Αν κανείς συνυπολογίσει και τα μεταφορικά, τότε το κόστος ξεπερνάει σημαντικά το κόστος του τουριστικού πακέτου.

Συμπερασματικά ο ταξιδιώτης οφείλει:

- Να προβαίνει σε απευθείας σύγκριση τουριστικών πακέτων για τον ίδιο προορισμό.

- Να κοιτάζει ενδελεχώς τι περιλαμβάνει το τουριστικό πακέτο. (πχ ημιδιατροφή ή όχι)

- Να διασταυρώσει αν η ποιότητα του καταλύματος ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

- Να κάνει έρευνα αν το κόστος μεταφοράς, διαμονής, και διατροφής είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από αυτό που συνολικά προσφέρει το τουριστικό πακέτο.

- Να προσέξει ιδιαίτερα τις προσφορές που κατακλύζουν τον τύπο για διακοπές πολυήμερες σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε τιμές ιδιαίτερα χαμηλές.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails