AdSenseBanner

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ξαφνιάζει θετικά η τουριστική κίνηση για τα καταλύματα της Μεσσηνίας


Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδούλου, ικανοποιητικά κινήθηκε και ο Ιούνιος, με αποκορύφωση τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και όλο τον Αύγουστο. Το δε Μάιο και Ιούνιο, υπήρξε αυξημένη κίνηση τα Παρασκευοσαββατοκύριακα.

«Βοήθησαν πολύ και τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ και άλλων οργανισμών τα οποία, μάλιστα, περιελάμβαναν και πολλές διανυκτερεύσεις. Είχαμε μια μικρή πτώση στις αφίξεις ξένων, αλλά καλύφθηκε από τις αφίξεις Ελλήνων, τις οποίες δεν περιμέναμε λόγω της οικονομικής κρίσης. Την περιοχή μας βοήθησαν αρκετά και κάποιες γιορτές, φεστιβάλ και αγώνες που διοργανώθηκαν. Καλύτερα δούλεψαν τα ξενοδοχεία που διέθεταν εστιατόρια και μπορούσαν έτσι να προσφέρουν στους πελάτες τους πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Όποια δε, πρόσφεραν δελεαστικά πακέτα, ισοστάθμισαν τη μείωση των αφίξεων. Κρατήσαμε και τις τιμές σε λογικά επίπεδα, χωρίς να ρίξουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ο συσχετισμός αυτός είναι το πιο σημαντικό, ποιότητα – τιμή», επισήμανε η κα Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι είναι πολύ καλή η κίνηση και το εορταστικό τριήμερο.

Κρατήσεις υπάρχουν για όλο τον Αύγουστο και οι εκτιμήσεις είναι ότι θα πάει καλά και ο Σεπτέμβριος, λόγω της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών.

Αυτό που της έχει κάνει εντύπωση φέτος, είναι ότι οι κρατήσεις, στο συντριπτικό ποσοστό του 90%, γίνονται πλέον μέσω διαδικτύου.

«Έχει μειωθεί πολύ το φαινόμενο να περνάνε περαστικοί και να ρωτάνε για δωμάτια. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε έμφαση σε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας και να αναπτυχθούμε διαδικτυακά. Η Κυπαρισσία ήταν ένα πέρασμα και τώρα έχει γίνει προορισμός», είπε η κα Χριστοδούλου, ενώ καταλήγοντας πρόσθεσε ότι η αύξηση των αφίξεων οφείλεται και στην προβολή που έχει γίνει στο νομό από το Costa Navarino.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails