AdSenseBanner

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Μειωμένες από τις 13/9 οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων


Μειωμένες θα είναι από τις 13 Σεπτεμβρίου οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένας συνδετήριος τροχόδρομος του κυρίως διαδρόμου με την νέα πίστα στάθμευσης αεροσκαφών.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του αεροδρομίου οι εργασίες είχαν αρχίσει πριν αρκετους μήνες, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση και απαιτείται η ασφαλτόστρωσή του, για να το χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη κατευθυνόμενα στη νέα πίστα.

Αν και τα έργα δεν επηρεάζουν τον διάδρομο προσγειώσεων-απογειώσεων, οι κανονισμοί προβλέπουν ότι περιμετρικά του διαδρόμου δεν πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόδιο για να είναι ελεύθερες οι προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών.

Έτσι από τα 2,5 χλμ του διαδρόμου τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν μόνο τα 1300 μέτρα, κάτι που σημαίνει οτι πτήσεις θα εκτελούν μόνο τα ελικοφόρα της Olympic Air.

Αντίθετα η Aegean θα αποδεσμεύσει τα ισπανικά ελικοφόρα που είχε μισθώσει και στις εσωτερικές της πτήσεις θα χρησιμοποιεί τα τετρακινητήρια αεροσκάφη ΑVRO που χρειάζονται μεγαλύτερο μήκος διαδρόμου. Κάτω απο αυτές τις συνθήκες, δεν θα εκτελεί πτήσεις προς Γιάννινα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του τροχόδρομου. Δεν αποκλείεται το κενό αυτό να το καλύψει η Olympic Air προσθέτοντας μια ακόμη πτήση προς Γιάννινα.

Οι φορείς των Ιωαννίνων και οι τουριστικοί παράγοντες, ζητούν να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο το έργο καθώς από τον επόμενο μήνα ξεκινάει ο συνεδριακός τουρισμός που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails