AdSenseBanner

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Χωρίς προβλήματα κατέπλευσε στον Πειραιά το Zenith


Κανονικά, χωρίς προβλήματα κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο μετά από τις 8 το πρωί της Δευτέρας, το κρουαζιερόπλοιο Zenith.

Από νωρίς το πρωί η κίνηση στο λιμάνι διεξάγεται κανονικά. Πριν από το Zenith έξι κρουαζιερόπλοια είχαν καταπλεύσει χωρίς προβλήματα στο λιμάνι.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πράκτορας του πλοίου Μιχάλης Νομικός τόνισε ότι δε συμφέρει κανέναν να δημιουργηθεί βεντέτα. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε το κρουαζιερόπλοιο εδώ» τόνισε ο κ. Νομικός, επισημαίνοντας ότι υπάρχει χώρος για συζήτηση.

Πρόσθεσε ότι «το μεγάλο θέμα είναι το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί, το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις που δεν ικανοποιούν τις εταιρίες κρουαζιέρας».

Είπε ότι οι εταιρίες θέλουν τα μοντέλα της Ισπανίας, που είναι απελευθερωμένη κρουαζιέρα, με μόνη δέσμευση την αμοιβαιότητα στις διμερείς σχέσεις και της Ιταλίας, που είναι η διπλή νηολόγηση, δηλαδή πλοίο με άλλη σημαία, μπορεί να ανήκει σε ιταλική εταιρία, με φοροαπαλλαγές από το ιταλικό δημόσιο, που δίνει την ευκαιρία στην εταιρία να μείνει στην Ιταλία και να απασχολεί εγχώριο εργατικό δυναμικό.

«Δεν βλέπουμε να υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις στην Ελλάδα» τόνισε.

Στο μεταξύ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τον απόπλου και τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου Zenith στον Πειραιά.

Θα μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα θα εξεταστεί τη Δευτέρα στη Διυπουργική Επιτροπή.

πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails