AdSenseBanner

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η Παραθινούπολη «ζωντανεύει» και φέτος στην Καλαμαριά


Σε μία «μαγική» πόλη, την Παραθινούπολη, μεταμορφώνεται και φέτος, για 10η συνεχή χρονιά, το πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα, στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Η Παραθινούπολη είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Καλαμαριάς. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα, έως τις 6 Ιουνίου, μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεων τους, να αναπτύξουν τη φαντασία και την αισθητική τους.

«Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ονειρικής πόλης όπου δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να αναπτύξει τη δημιουργική του φαντασία, να παίξει ομαδικά, να ανοίξει παράθυρα στη γνώση, να ψυχαγωγηθεί και το πιο ουσιαστικό να ξεφύγει από τη μοναξιά της τηλεόρασης», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Μέχρι την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, θα συμμετέχουν στην Παραθινούπολη σχολεία με οργανωμένες πρωινές επισκέψεις, από το απόγευμα της Παρασκευής έως και την Κυριακή θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails