AdSenseBanner

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη γ.γ. ΕΟΤ στη Μόσχα


Στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ιδιαίτερα στον Τουρισμό στάθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Πουσσαίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους δέκα καλύτερους προορισμούς στον κόσμο και είναι ένας από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς στον κόσμο και με τους πλέον φιλόξενους κατοίκους.

Παράλληλα στάθηκε στην ύπαρξη του νέου υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού καθώς και Αθλητισμού, το οποίο όπως τόνισε υποδηλώνει ξεκάθαρα την συνεργασία και τη μεγαλύτερη δυνατή ανάδειξη του τεράστιου αποθέματος σε αρχαιότητες, σε Ιστορία, σε Πολιτισμό που διαθέτει η χώρα μας.

Ο κ. Πουσαίος ανάφερε ότι το υπουργείο προσπαθεί με κάθε τρόπο να ακολουθήσει μια νέα στρατηγική στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές και σε ενισχύσεις προς τις τουριστικές επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες να διευκολύνει και τις επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά παράλληλα και να προσφέρουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα βοηθήσουν τους υποψήφιους επενδυτές.

Αυτά τα εργαλεία, υπογράμμισε, χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που φτάνουν τα 570 εκ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013. Στα επενδυτικά αυτά προγράμματα θα υπάρξει και μια σοβαρή επιχορήγηση σε κάθε επένδυση, η οποία μπορεί βέβαια να βοηθήσει ώστε να ολοκληρωθεί η επένδυση την οποία έχει επιλέξει ο εν δυνάμει επενδυτής.

Μέσα στο υπουργείο ιδρύεται υπηρεσία η οποία αφενός προσελκύει και αφετέρου θα διεκπεραιώνει πλέον όλον τον φάκελο, όλο το επενδυτικό πρόγραμμα του ενδιαφερόμενου.

Τέλος για τις μεγάλες επενδύσεις θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση και ειδικό καθεστώς που θα βοηθάει ακόμα περισσότερο από πλευράς φοροαπαλλαγών των υποψήφιο επενδυτή.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails