AdSenseBanner

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η ζωή του Πυθαγόρα του Σάμιου γίνεται ταινία!


"Στο πνεύμα της τελευταίας τάσης που θέλει την αρχαία Ελλάδα και μυθολογία να απασχολούν πολλές κινηματογραφικές ταινίες, ο μαθηματικός-φιλόσοφος Πυθαγόρας γίνεται «πρωταγωνιστής» μιας κινηματογραφικής παραγωγής με λαμπερό καστ.

Τα γυρίσματα αναμένεται να γίνουν και στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στη Σάμο και τους Δελφούς. Παράλληλα, γυρίσματα θα γίνουν στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Η ταινία «Πυθαγόρας. Οι πύλες του φωτός» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μία Σπέρμπερ. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει ο Χιλιανός Ραούλ Ρουίζ (Ο ξανακερδισμένος χρόνος).

Πολλοί διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανάληψη ενός ρόλου.Ανάμεσά τους ο Τζον Μάλκοβιτς (για το ρόλο του Πυθαγόρα), ο Τζέραλντ Μπάτλερ (Πυθαγόρας σε νέα ηλικία), η Πενέλοπε Κρουθ, ο Μπεν Κίνγκσλεϊ, ο Μπρένταν Φρέιζερ, ο Κέισι Αφλεκ, ο Πάτρικ Στούαρτ και άλλοι.

Εκτός από την ταινία σχεδιάζεται να γυριστεί και τηλεοπτική σειρά (πάλι με σκηνοθέτη τον Ραούλ Ρουίζ), καθώς και ντοκιμαντέρ με σκηνοθέτη τον Γιώργο Οικονόμου.

Την παραγωγή έχουν αναλάβει η αγγλική Fountain of life Productions και η ελληνική Inkas Film Productions.

Τη σύνθεση της μουσικής αναλαμβάνει ο πιανίστας και συνθέτης Λάλο Σιφρίν.

πηγή: troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails