AdSenseBanner

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Προς αποπομπή η Αντζελα Γκερέκου;


-Ανακοίνωση του Τόλη Βοσκόπουλου που μιλά για στοχοποίηση της συζύγου του.
- 17 χρόνια φορολογική ασυλία
- Δεν έχει πληρώσει από το 1993 φόρο εισοδήματος ή άλλο φόρο
- Το NewsIt αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της "ασυλίας"

Μετά το σάλο που έχει προκύψει από τα φορολογικά χρέη και την "ασυλία" του Τόλη Βοσκόπουλου, τα οποία έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την θέση της συζύγου του Άντζελας Γκερέκου στην κυβέρνηση ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Τόλη Βοσκόπουλου

Σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε δήθεν «φορολογική μου ασυλία», έχει εμένα ως εμφανή στόχο αλλά ουσιαστικώς άλλον πλήττει. Γι’ αυτό, εκτός από την ύποπτη για τη σκοπιμότητά της επισήμανση, ότι υποβάλλω δήλωση μαζί με τη σύζυγό μου την ιδιότητα της οποίας παραθέτει, στο δημοσίευμα περιέχονται ανακρίβειες κρίσιμης σημασίας.

Επισημαίνω χαρακτηριστικά:

Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον με την ίδια. Άλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση.
Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ, τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως «εισοδήματά μου» υπολογίστηκαν.

Δεν ζήτησα ποτέ διαγραφή του χρέους. Ζήτησα τη διαγραφή των προσαυξήσεων που διπλασιάζουν την οφειλή και την άρση των βαρών, ώστε να πωληθούν τα ακίνητά μου και να εισπράξει η Εφορία το τίμημα, αντί του μικρότερου που ο πλειστηριασμός θα απέφερε.

Δεν έχω τέσσερα αυτοκίνητα, όπως γράφεται αλλά μόνο ένα και μάλιστα μοντέλο του 1977, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και δεν κυκλοφορεί.

Έχω μόνο τα κατεσχημένα από το δημόσιο ακίνητα. Κατέβαλα όσα μου ήταν δυνατό να καταβάλω, ενόψει του ότι όπως ευρέως είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια έχω παύσει να εργάζομαι.

Επομένως, το δημοσίευμα που αναφέρεται σε γεγονότα που μόνο στο πρόσωπό μου αφορούν, ουσιαστικώς με αδικεί.

Όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης

«…Θα μιλήσω όταν πρέπει και θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις», είπε σήμερα μετά τις συνεχείς πιέσεις των δημοσιογράφων και φανερά ενοχλημένη, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Αντζελα Γκερέκου σε επίσκεψή της στην Καλαμάτα.

Το ενδεχόμενο αποπομπής της είναι πλέον ανοικτό. "Αν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο θα πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ευνομίας", είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν για σχεδόν βέβαιη έξοδο της υφυπουργού, Άντζελας Γκερέκου από την κυβέρνηση.

Και τι πιο συγκεκριμένο, θα αναρωτηθεί κανείς, από το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” σύμφωνα με το οποίο, το συνολικό ποσό της οφειλής του Τόλη Βοσκόπουλου είναι 5.501.901,55 ευρώ.

Το κεφάλαιο είναι 3.169.449,80 και οι προσαυξήσεις 2.315.085,80 ευρώ, ποσό που έχει βεβαιωθεί εδώ και αρκετό καιρό και πλέον είναι ληξιπρόθεσμο.

Η παραπάνω φωτογραφία αξίζει να σημειωθεί οτι δεν είναι από εκτύπωση της φορολογικής δήλωσης του διάσημου τραγουδιστή, αλλά είναι φωτογραφία από ηλεκτρονικό υπολογιστή στην εφορία με το έντυπο της δήλωσης. Αυτό σημαίνει ότι το έντυπο του Τόλη Βοσκόπουλου δεν εκτυπώθηκε, καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να φανεί από ποιόν υπολογιστή ποιού εφοριακού υπαλλήλου εκτυπώθηκε.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε από παλιά χρέη τα οποία με τις προσαυξήσεις έφθασαν σε αυτό το μεγάλο ποσό. Είχε βγει εντολή κατάσχεσης και μόνο τότε ο τραγουδιστής θορυβήθηκε και αποφάσισε να κινηθεί. Πήγε λοιπόν στο δικαστήριο και κατάφερε να πάρει αναστολή κατάσχεσης, ενώ το καλοκαίρι του 2009 επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεσή του.

Από το υπουργείο ο τραγουδιστής ζήτησε να διαγραφούν οι προσαυξήσεις, κάτι που η τότε ηγεσία αρνήθηκε.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρείται από πολλούς ότι η υπόθεση έχει υποκινηθεί από τη Νέα Δημοκρατία μιας και τότε κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία.

Η εφορία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων του τραγουδιστή, ενώ έχει ζητήσει και την ποινική του δίωξη.

Στο μηχανογραφικό προφίλ που έχει συνταχθεί το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο και την σύζυγό του νυν υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, φαίνεται οτι από το 1993 μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος.

Σημειώνεται οτι σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών όποια προσπάθεια και να έκανε έπεφτε στο κενό!

πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails