AdSenseBanner

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Δωρεάν ασύρματο διαδίκτυο για όσους ταξιδεύουν με υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κοζάνης


Πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μάλιστα εν κινήσει, έχουν πλέον οι επιβάτες του ΚΤΕΛ Κοζάνης. Με ανοιχτούς τους φορητούς υπολογιστές τους ή και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνά τους, επωφελούνται από τη δωρεάν πρόσβαση στο internet hotspot του υπεραστικού λεωφορείου, για «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο, έλεγχο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καθώς και για επικοινωνία με φίλους και συνεργάτες στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Η σχετική υπηρεσία του ΚΤΕΛ Κοζάνης παρέχεται το τελευταίο δεκαήμερο, πιλοτικά, σε ένα -προς το παρόν- λεωφορείο. Συγκεκριμένα, η Κινητή Ευρυζωνική Πύλη Moovbox M200 λειτουργεί ως "γέφυρα" ανάμεσα σ' ένα όχημα δικτύων υψηλής ταχύτητας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων 3G/HSPA, EV-DO και Wi-MAX, παρέχοντας Wi-Fi πρόσβαση και κάνοντας το ταξίδι με το λεωφορείο, αν μη τι άλλο, περισσότερο διασκεδαστικό.

Η διοίκηση του ΚΤΕΛ συμμετέχει στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και στόχος είναι όλα τα οχήματα (123 λεωφορεία και 8 τουριστικά) να διαθέτουν σύντομα στους επιβάτες τους δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

«Τα πρώτα σχόλια από φοιτητές και επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν το λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους είναι θετικά. Οι επιβάτες μπορούν, έχοντας έναν φορητό υπολογιστή, να δουλεύουν δωρεάν στο διαδίκτυο, να βλέπουν τα ηλεκτρονικά μηνύματά τους και να μην χάνουν ούτε λεπτό από την εργασία τους», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κοζάνης, Ελευθέριος Πάλλας.

«Τα μόνα προβλήματα που παρατηρούνται με τη σύνδεση είναι στις σήραγγες της Εγνατίας οδού, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Ευελπιστούμε, μ' αυτή μας την κίνηση, να παροτρύνουμε τους νέους ανθρώπους και τους εμπόρους να μην χρησιμοποιούν το Ι.Χ. αυτοκίνητο τους, αλλά το λεωφορείο. Θα μετακινούνται οικονομικά και παράλληλα θα μπορούν να εργάζονται καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού», πρόσθεσε ο κ. Πάλλας.

Το έργο για δωρεάν πρόσβαση σε διαδικτυακά «θερμά σημεία», με ευρυζωνικές ταχύτητες, ανέλαβε και υλοποίησε η εταιρεία Infotrip.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails