AdSenseBanner

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού ορίζεται ο βουλευτής Δωδεκανήσων Γεώργιος Νικητιάδης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής.

Το βιογραφικό

Ο Γιώργος Νικητιάδης γεννήθηκε το 1953, στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από µετανάστες γονείς. Κατάγεται από τη Νίσυρο της Δωδεκανήσου. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κω, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση. Στη συνέχεια εισήλθε στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών απ' όπου έλαβε το πτυχίο του το 1976.

Το ίδιο έτος µετέβη στις ΗΠΑ για µεταπτυχιακές σπουδές. Έλαβε πτυχίο LLM (Master's) από το Πανεπιστήµιο της Νέας Υόρκης στις διεθνείς Σχέσεις στην Εγκληµατολογία και τη Σωφρονιστική. Στην Αµερική, κατά τη διάρκεια των σπουδών του και ενώ παραλλήλως εργαζόταν, συµµετείχε ενεργά στους Ελληνικούς Φοιτητικούς Συλλόγους των Αµερικανικών Πανεπιστηµίων και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Συνοµοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών. Παραλλήλως συµµετείχε ενεργά στη Νισυριακή Νεολαία, στο Σύλλογο Κώων και στη Δωδεκανησιακή Οµοσπονδία.

Υπήρξε µέλος του Τοµέα Επιστηµόνων, του Τοµέα Απόδηµου Ελληνισµού, του Τοµέα Διεθνών Σχέσεων και του Τοµέα Συνδικαλισµού & Μαζικών Χώρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επίσης, είχε εκλεγεί µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ µέσα από τις διεργασίες του 6ου Συνεδρίου. Την περίοδο 2001-2002 διατέλεσε γενικός γραµµατέας Δηµόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, Δηµόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης.

Κατά τη θητεία του συνέβαλε στην εξάπλωση του θεσµού των ΚΕΠ πανελλαδικά από 30 σε 700 και στη διεύρυνση των προσφερόµενων υπηρεσιών τους σε περισσότερες από 600 (πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, άδειες και έγγραφα). Είχε διαρκή συµµετοχή στα κοινά της Δωδεκανήσου µε συχνή αρθρογραφία στον τοπικό τύπο, πολιτικές παρεμβάσεις και συνεντεύξεις στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα Ενηµέρωσης. Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη εξέδωσε βιβλίο του µε τίτλο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Δώδεκα Θέσεις - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ Δώδεκα Όνειρα» το οποίο προλόγισε ο πρώην υπουργός Τουρισµού του ΠΑΣΟΚ Ν. Σκουλάς και του οποίου έχει ήδη πραγµατοποιηθεί η τέταρτη έκδοση.

Είναι µέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, του Συλλόγου Κώων της Αθήνας, του Συλλόγου Νισυρίων της Αθήνας και της Δωδεκανησιακής Οµοσπονδίας. Υπήρξε µέλος του Ανώτατου Διεθνούς Συµβουλίου Επιλύσεως Διεθνών Διαφορών της FIFA (Διεθνής Οµοσπονδία Ποδοσφαιρικών Σωµατείων). Είναι παντρεµένος µε την Γεωργία Ιατρού - Νικητιάδη, δικηγόρο στο επάγγελµα και έχει µία κόρη, την Αντέλλα, πτυχιούχο του Τµήµατος Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails