AdSenseBanner

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΚΟΡΦΟΣ: ΕΝΑ ΓΡΑΦΙΚΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ


Ο Κόρφος είναι ένα μικρό ψαροχώρι του νομού Κορινθίας και ανήκει στο δήμο Σολυγείας. Περιγράφεται ως το επίνειο του Σοφικού. Ο ταξιδιώτης που επιθυμεί να τον επισκεφθεί , από την Αθήνα κατευθύνεται προς Επίδαυρο, μέσα από μια διαδρομή γεμάτη πεύκα , ελιές και όμορφα παραθαλάσσια χωριά, και λίγο πριν, στρίβει αριστερά.

Κατεβαίνοντας προς τον Κόρφο στο δεξί του χέρι είναι ο όρμος της Σελόντας, το μεγάλος βάθος των νερών επέτρεψε κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να αποτελέσει η περιοχή το καταφύγιο του υποβρυχίου «Παπανικολής». Ακόμη πιο δεξιά υπάρχουν σήμερα οι πολύ γνωστές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.

Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό είναι η ψαροταβέρνα στην άκρη του κόλπου , πάνω στο κύμα. Με τα ξύλινα τραπεζάκια και τις ψάθινες καρέκλες. Και τους ιδιοκτήτες, την πολύτεκνη οικογένεια με τα πανέξυπνα πιτσιρίκια, να σε εξυπηρετούν σαν να είσαι δικός τους άνθρωπος, καμία επιτήδευση, πουθενά ο ψεύτικος καθωσπρεπισμός. Η κούραση εμφανής στο ηλιοκαμένο πρόσωπο της μάνας αλλά το χαμόγελο πάντα εκεί.

Μεσημέρι καλοκαιριού. Το βλέμμα βυθίζεται στα καταγάλανα νερά. Στο βάθος διακρίνονται λίγα μικρά κότερα. Απόλυτη ηρεμία. Που και που καμιά γάτα προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή για να γευτεί κάποιον από τους λαχταριστούς μεζέδες. Μια τηγανιτή μαρίδα, ένα γαυράκι…

Ο κόλπος έχει αρκετές γραφικές ψαροταβέρνες και μικρά ξενοδοχεία με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Ιδανικός προορισμός για ήσυχες διακοπές το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα αφού η περιοχή είναι προστατευμένη από τους ανέμους και τον άσχημο καιρό.

Ο Κόρφος θυμίζει νησί και αποτελεί προορισμό για ανθρώπους που ξέρουν να απολαμβάνουν…

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails