AdSenseBanner

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ: ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ


Γνωστές, άγνωστες, μικρές, μεγάλες. Πολύβουες, ήσυχες, οργανωμένες, ερημικές. Με ψιλή άμμο, με βότσαλο. Είναι οι παραλίες του Ιονίου πελάγους. Όλες με γαλάζια, κρυστάλλινα νερά. Δεκαπέντε από αυτές παρουσιάζονται στο αφιέρωμα αυτό σε μια επιλογή ανάμεσα σε γνωστές παραλίες και σε άλλες,που περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΟΓΓΑΣ

Κρυμμένη κάτω από το χωριό των Περουλάδων, στο ακρωτήρι Δράστης η μικρή και ήσυχη αμμουδιά έχει από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που της χαρίζουν και το δεύτερο όνομά της (Ηλιοβασίλεμα). Ρομαντική, με θέα προς την Αδριατική και τα Διαπόντια Νησιά, με λίγες ξαπλώστρες, έχει την ίδια ομορφιά με το Σιδάρι, χωρίς τα ίχνη της ανθρώπινης παρέμβασης γι' αυτό και αποτελεί την προτίμηση των ντόπιων. Ακολουθώντας τις πινακίδες μετά το Σιδάρι, θα βρείτε το παρκινγκ στο πάνω μέρος της, απ' όπου θα κατεβείτε τα σκαλιά για να φτάσετε σε αυτήν. Κάντε μια βουτιά το σούρουπο με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΦΑΓΗΤΟ: Στην κορυφή της παραλίας θα βρείτε το εστιατόριο-καφετέρια του ξενοδοχείου "Ηοtel loggas Sunset" με καταπληκτική θέα. Στους Περουλάδες θα βρείτε την ταβέρνα "Panorama" (Τηλ.26630 95035) με ελληνική κουζίνα και θέα στα Διαπόντια νησιά.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Πάνω από την παραλία θα βρείτε το "Ηοtel loggas Sunset". Στους Περουλάδες η "Villa De Louilia" (Τηλ.26630 95394, www.villadeloulia.gr) διαθέτει μεγάλα δωμάτια με ρομαντικό στυλ μέσα σε έναν κήπο με λουλούδια. Θα ξεχωρίσετε τις δύο σοφίτες με τα ξύλινα δάπεδα στο μπάνιο.

ΧΑΛΙΚΟΥΝΑΣ

Η ψιλή άμμος σχηματίζει λόφους κάνοντας το τοπίο να μοιάζει εξωτικό. Μια λωρίδα άμμου σας χωρίζει από το απέραντο γαλάζιο μπροστά σας και τη λίμνη των Κορισσίων πίσω σας. Απέραντη, άγρια στη δυτική μεριά του νησιού η παραλία του Χαλικούνα είναι ένα σπάνιο φυσικό τοπίο. Πίσω από τη λίμνη βρίσκεται το μέρος των φίλων του Kite Surf. Θα φτάσετε από την Εθνική Λευκίμμης, στρίβοντας δεξιά στο ύψος της Μεσογγής, ακολουθώντας τις ταμπέλες προς τη Λίμνη Κορισσίων. Ανακαλύψτε την περιοχή κατά μήκος της λίμνης, στο πυκνό κεκροδάσος και ακολουθήστε τη διαδρομή μέχρι το θέρετρο του Αγίου Γεωργίου νοτιότερα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΦΑΓΗΤΟ: Δεν θα χρειαστείτε να κάνετε χιλιόμετρα καθώς θα βρείτε πολλές ταβέρνες πάνω από την παραλία με ιδιαίτερες γεύσεις σε ψάρια και μαγειρευτά. Επιλέξτε ανάμεσα στο "Alonaki Bay" (Τηλ.26610 75872), το "Γαρδίκι" και τον "Νικόλα". Στον Αϊ Γιώργη Αργυράδων θα βρείτε μια από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού τον "Καφέσα" (Τηλ.26620 51196) με ψωμί σε ξύλινο φούρνο, ψάρια φρέσκα και δικό τους κρασί.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Στο βόρειο μέρος της λίμνης Κορισσίων η πλήρως ανακαινισμένη βίλα "Villas Halikouna" (Τηλ.26610 94563, www.corfu-poolvillas.com) διαθέτει δωμάτια με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Ακόμη η "Villa Caretta" παρέχει όλες τις ανέσεις καθώς και πισίνα, ενώ μία ακόμη επιλογή είναι οι μεζονέτες Stalachto.

ΧΩΜΟΙ

Γοητευτική, ερημική, μια από τις "ατομικές" αμμουδιές που εκτείνονται μεταξύ του όρμου της Παλαιοκαστρίτσας και των Λιαπάδων. Ειδυλλιακή, με άσπρο βότσαλο και κρυστάλλινη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Ο Παράδεισος, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι προσβάσιμος μόνο με βάρκα είτε από τους Λιαπάδες είτε από την Παλαιοκαστρίτσα με κάποιες εκδρομές προς τους Χωμούς να συνδυάζουν και οργανωμένο μπάρμπεκιου στην παραλία. Αν ξεκινήσετε από τους Λιαπάδες αξίζει να περιδιαβείτε στο παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό με τα στενά σοκάκια και την πλακόστρωτη πλατεία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΦΑΓΗΤΟ Αν πάρετε καΐκι από την παραλία των Λιαπάδων (αλλιώς παραλία Έλλη) θα βρείτε την ταβέρνα "Cricketer" (Τηλ.26630 41115), με ελληνική κουζίνα, εκλεκτό κρασί και ξεχωριστές βραδιές ελληνικής μουσικής. Επίσης μπορείτε να προτιμήσετε και την ταβέρνα "Elli Beach" και τη "Γέφυρα". Αν επιλέξετε για αφετηρία σας την Παλαιοκαστρίτσα καθίστε στον "Βράχο" (Τηλ.26630 41233) με κερκυραϊκή κουζίνα πολύ καλά μαγειρεμένα και στο "Smurf' s" (Τηλ.26630-41358)

ΔΙΑΜΟΝΗ Στους Λιαπάδες θα βρείτε το ξενοδοχείο "Liapades beach hotel" (Τηλ.26630 41370 www.liapadesbeachhotel.gr) στούντιο και διαμερίσματα με όλες τις ανέσεις. Στην Παλαιοκαστρίτσα θα βρείτε το "Αkrotiri Beach Hotel" (Τηλ.26630-41237, 41275 www.akrotiri-beach.com). Χτισμένο πάνω σε ένα ακρωτήρι με 127 δωμάτια, δύο πισίνες, εστιατόριο, γήπεδο τένις και θαλάσσια σπορ.

Κείμενο: Γιάννης Σεφεριάδης

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails