AdSenseBanner

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Βουλγαρία: Αυξημένη ροή Ελλήνων επισκεπτών καταγράφει η ‘Ενωση Ξενοδόχων


Αυξημένο καταγράφεται το ενδιαφέρον των Ελλήνων επισκεπτών για τη βουλγαρική πόλη Ζλάτογκραντ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων της περιοχής, Αλεξάντερ Μιτούσεφ.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης, με τα ανακαινισμένα αρχοντικά, που διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, αλλά έχουν "επιστρατευθεί" με τη μορφή καταστημάτων μαζικής εστίασης και καταλυμάτων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, προσελκύει -είπε ο κ. Μιτούσεφ - την προσοχή των Ελλήνων επισκεπτών.

Μάλιστα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων ψυχαγωγίας και εστίασης έχουν μεταφράσει τους καταλόγους τους στην ελληνική γλώσσα, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι Ελληνες επισκέπτες, τόνισε ο κ. Μιτούσεφ.

Ο κ. Μιτούσεφ επισήμανε ότι οι καταστηματάρχες δέχονται στις συναλλαγές τους το ευρώ, διευκολύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τους 'Ελληνες επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία, πέρα από έναν περίπατο στα στενά, γραφικά μονοπάτια της πόλης, να επισκεφθούν το εθνολογικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης, στο οποίο "φιλοξενείται" και το μουσείο, με εκθέματα από το παρελθόν, για την καθημερινότητα των πολιτών, την ενδυματολογία, τη διατροφή, αλλά και τα επαγγέλματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων, έπειτα από τη διάνοιξη της νέας διόδου Ζλάτογκραντ - Θέρμες (νομός Ξάνθης, Ελλάδα), τα εγκαίνια της οποίας έγιναν από τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, Μπόικο Μπορίσοφ και Γιώργο Παπανδρέου, αντίστοιχα, η εισροή Ελλήνων επισκεπτών καταγράφει ανοδική τάση.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails