AdSenseBanner

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αρχές του 2014 θα παραδωθεί το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης


Αρχές του 2014 εκτιμά ότι θα παραδωθεί το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης που επισκέφθηκε σήμερα τη νέα διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.


Αναλυτικότερα, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Διεύθυνσης ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και είχε συνάντηση εργασίας με τον νέο Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Χρήστο Τσίτουρα και την νέα Διοίκηση.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Μαγκριώτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σήμερα τοποθετήθηκε από την ηγεσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η νέα Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη με στόχο να ανασυγκροτήσει τον μηχανισμό του ΜΕΤΡΟ και τη δομή στη Θεσσαλονίκη, να δώσει λύσεις άμεσα σ’ όλες τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα, να γίνει αισθητή αυτή η αλλαγή τις επόμενες κιόλας ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να πω, πως η Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε πρώτο στάδιο, στην πρώτη περίοδο σε στενή συνεργασία με τις Διευθύνσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα, την ηγεσία της και την αμέριστη δική μας υποστήριξη θα προσπαθήσει να ξεπεράσει όλες τις εκκρεμότητες των προηγούμενων χρόνων, που οδήγησαν σ’ αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις, στην κατασκευή της βασικής γραμμής των 9,6 χιλ. στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το τέλος του χρόνου εκτιμούμε, ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη δημοπράτηση και επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά. Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππας σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Μπιρμπίλη έχουν διασφαλίσει συνολικά τη χρηματοδότηση, τόσο της κατασκευής της βασικής γραμμής, όσο και της επέκτασης προς την Καλαμαριά.

Επίσης είναι κάτι πολύ σημαντικό, ότι η νέα Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις και τα στελέχη κατέληξαν, πως μπορούν αυτές τις μελέτες που υπολείπονται να τις ολοκληρώσουν στο εσωτερικό της εταιρείας. Τέλος του 2010 είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα ολοκληρώσουμε την δημοπράτηση της επέκτασης προς την Καλαμαριά.
Ακόμη μπορώ να πω με αρκετή ασφάλεια, ότι θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για την επέκταση των γραμμών του ΜΕΤΡΟ προς τα Δυτικά και πρώτα – πρώτα παράλληλα στην οδό Λαγκαδά προς την Ευκαρπία και τα Νοσοκομεία στη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη. Επιλογή μας είναι να προλάβουμε στα πλαίσια της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου, του ΕΣΠΑ όπως ονομάζουμε, να δημοπρατηθεί αυτή η γραμμή. Η γραμμή δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπως και μια νέα γραμμή που δώσαμε εντολή να σχεδιαστεί, η οποία θα συνεχίζει από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, την Ξηροκρήνη, τους Αμπελόκηπους, την Μενεμένη, τον Εύοσμο, το Κορδελιό και θα καταλήγει σε συνδυασμό με τον Προαστιακό στη βιομηχανική περιοχή και στα ΤΕΙ της Σίνδου».

πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails