AdSenseBanner

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Λεπτομέρειες για την εκτέλεση του Προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" 2010-2011



Λεπτομέρειες για την εκτέλεση του Προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" 2010-2011 έδωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, απαντώντας έτσι σε ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώς Διώτη.

Η κα Γκερέκου υπογράμμισε ότι δεν θα στερηθεί κανείς από τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και συνταξιούχους τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, αλλά ούτε και οι τουριστικές επιχειρήσεις την ενίσχυσής τους αν και οι ανειλημμένες και μη εξοφλημένες υποχρεώσεις των περασμένων ετών ξεπερνούν τις δυνατότητες του φετινού προϋπολογισμού κατά 9.235.000 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τα συνολικά χρέη του ΕΟΤ είναι τεράστια, όπως τόνισε η κα Γκερέκου, το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα εκτελεσθεί, έστω και με κάποιες περικοπές ως εξής:

Α) περικόπτεται κατά 2 ημέρες το πρόγραμμα των οκταήμερων διακοπών. " Απέναντι στην επιλογή να μην κάνουμε καθόλου το πρόγραμμα, γιατί όπως ήδη εξήγησα οι φετινές, αλλά και σε μεγάλο βαθμό και οι πιστώσεις του επόμενου χρόνου είναι ήδη "κλεισμένες" από τις περσινές και τις προπέρσινες σπατάλες, εμείς πιστεύουμε στην αξία και στην αναγκαιότητά του", δήλωσε η υφυπουργός.

Β) Περικόπτεται κατά ένα μικρό ποσοστό το σύνολο των δικαιούχων του προγράμματος. "Όπως εξάλλου φαίνεται και από τα σχετικά απολογιστικά στοιχεία, δεν υπήρχε ζήτηση ανάλογη της προσφοράς σε ένα από τα υποπρογράμματα του "Τουρισμός για Όλους".

Έτσι, κρατάμε τα δύο που καλύπτουν τη ζήτηση, το υποπρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία και το υποπρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών, αλλά δεν εκτελούμε το υποπρόγραμμα των ημερήσιων εκδρομών για το οποίο φαίνεται ότι δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή. Και αυτό προκύπτει από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα που σας κατέθεσα μόλις" σημείωσε η υφυπουργός. Για τις πολύτεκνες δεν υφίσταται εισοδηματικός περιορισμός. "Το λέω και το επαναλαμβάνω, διότι καλλιεργείται μια επίμονη φήμη στο θέμα αυτό, ότι βάζουμε όρια στις πολύτεκνες οικογένειες, υπογράμμισε".

Για τις τρίτεκνες οικογένειες η κα Γκερέκου ανάφερε τα εξής: "το εισοδηματικό ανώτερο όριο για τη συμμετοχή έχει μειωθεί, αλλά αυτό νομίζω ότι πέρα από τους γενικότερους λόγους του χρέους, είναι και ένα στοιχείο εξισορρόπησης, σε σύγκριση με το ανώτερο εισοδηματικό όριο που θέτουμε για τις οικογένειες με 2 παιδιά: το ποσόν των 44.500€ (40.000€ + 1.500€ για κάθε παιδί) μπορεί να θεωρηθεί, δεδομένων των συνθηκών, δικαιότερο από το ποσόν των 49.500€ (45.000€ + 1.500€ για κάθε παιδί) που ίσχυσε το προηγούμενο έτος, καθώς μειώνει τη διαφορά που δημιουργείται απέναντι στις οικογένειες με δύο παιδιά, όπου το ποσόν είναι 34.000€ (31.000€ + 1.500€ για κάθε παιδί)".

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails