AdSenseBanner

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

HATTA: Μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις τουριστών

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι τουρίστες που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα από τις χώρες που η ηφαιστειακή σκόνη έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις αερομεταφορές. Μιλώντας στο ΑΠΕ η γενική διευθύντρια των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (HATTA) κ. Ανυφαντή επεσήμανε ότι οι μεγάλοι Tour Operator's προσπαθούν να φέρουν το μεταφορικό έργο μέσω των οδικών και θαλάσσιων αρτηριών. Για παράδειγμα ο TUI αποβίβασε σημαντικό αριθμό τουριστών στην Πάτρα προκειμένου να κατευθυνθούν στο τελικό τους προορισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ξένοι ταξιδιώτες είναι και αυτό των βέλγων, όπου ερχόμενοι από Αίγυπτο, διανυκτέρευσαν δυο ημέρες στο Ηράκλειο και από εκεί μέσω Ισπανίας θα καταλήξουν οδικώς στο Βέλγιο. Να τονιστεί ότι από Ηράκλειο από την Πέμπτη που παρουσιάσθηκε το πρόβλημα μέχρι την Κυριακή είχαν ακυρωθεί πάνω από 70 πτήσεις.

Την ίδια στιγμή μεγάλο ωστόσο είναι το πρόβλημα για τους έλληνες τουρίστες που έχουν ταξιδεύσει στο εξωτερικό χωρίς κάποιο πρακτορείο και πλέον με ίδια μέσα αναζητούν οδούς διαφυγής. Στην αντίθετη περίπτωση τα ταξιδιωτικά πρακτορεία λαμβάνουν την απαιτούμενη μέριμνα για την επίστροφή τους στην Ελλάδα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails