AdSenseBanner

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: Χάσαμε και το Μάιο

Κρίσιμο το καλοκαίρι για την πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης. Ο μήνας Μάιος φαίνεται ότι χάνεται οριστικά για τον τουρισμό της Ρόδου, καθώς όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες της αναμένεται να ανοίξουν στις 15 του επόμενου μήνα.

Η εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν, αποτελεί γρίφο για τους ξενοδόχους του νησιού μας, καθώς ευελπιστούν ότι αν γίνουν οι σωστές κινήσεις από την κυβέρνηση και αναστραφεί το αρνητικό κλίμα της χώρας μας στο εξωτερικό, η Ρόδος μπορεί να κερδίσει τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής που δεν έχουν ακόμη κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
«Ο τουρισμός πληρώνει όλη τη δυσφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό» δήλωσε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλης Μηναΐδης.
Η Γερμανία φρενάρει τις κρατήσεις προς τη Ρόδο. Από τον Μάρτιο, οι κρατήσεις τουριστών από τη χώρα αυτή, σημειώνουν σημαντική πτώση. Υπάρχουν τουρ οπερέιτορς σύμφωνα με τον κ. Μηναΐδη που έχουν σταματήσει να πουλάνε πακέτα διακοπών στη Ρόδο από τη γερμανική αγορά. Η πορεία της τουριστικής κίνησης του νησιού μας, θα εξαρτηθεί από τις αφίξεις των τουριστών από τη Γερμανία. Αντίθετα, ανοδικά φαίνεται ότι κινούνται η Ρωσία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Δανία και η Γαλλία , ενώ η Αγγλία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.
Η χρονιά προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη για τον τουρισμό της Ρόδου, ενώ οι ξενοδόχοι της αποφεύγουν να προβούν σε ασφαλείς προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Κάποιοι κάνουν λόγο και για μείωση της τάξεως του 3-5% σε σχέση με πέρυσι αν τελικά δεν ανακάμψει η γερμανική αγορά.
Στους ξενοδόχους της Ρόδου, ασκούνται συνεχώς πιέσεις για μείωση των τιμών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία τους.
«Φυσαρμόνικα» χαρακτήρισε τις τιμές που προσφέρονται ο κ. Μηναΐδης.

Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή» οι τιμές προσφοράς στους τουρ οπερέιτορς κατά μέσο όρο στα 4 αστέρων ξενοδοχεία με πρωινό και γεύμα στη Ρόδο για Μάιο και Ιούνιο κυμαίνονται από 30-40 ευρώ το άτομο, για Ιούλιο και Αύγουστο από 50-60 ευρώ, 40 ευρώ τον Σεπτέμβριο και 30 ευρώ τον Οκτώβριο.

πηγή: proodos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails