AdSenseBanner

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ "ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ταξιδέψτε σε 7 υπέροχους ταξιδιωτικούς προορισμούς, εκεί όπου το όνειρο συναντά την πραγματικότητα. Σε λόφους, βουνά, κάστρα ποτάμια…σε νέους κόσμους. Παρέα με αλχημιστές, θηρία και νάνους, γίγαντες, κενταύρους, σε μαγικούς προορισμούς, τόπους αγαπημένους. Περιηγηθείτε στην πατρίδα του Πίτερ Παν, ανακαλύψτε τον γραφικό οικισμό του Κάμελοτ και πεζοπορικά μονοπάτια στο Ελντοράντο.Ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια πέρα από κάθε φαντασία.

Ανοιξιάτικοι περίπατοι στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων

Ταξιδέψτε παρέα με τον Γουίνι το Αρκουδάκι και τους φίλους του, στο πιο μαγευτικό δάσος, το Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων. Είναι η καλύτερη τοποθεσία για να έρθετε σε επαφή με την παιδική σας ηλικία. Το δάσος είναι γνωστό για το μέλι του, για το σκαρφάλωμα δέντρων και σας χαρίζει μία υπέροχη συλλογή από χρώματα. Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το δάσος είναι η άνοιξη καθώς μπορείτε να κατασκηνώσετε και να ανακαλύψετε πόσα διαφορετικά είδη φωτός υπάρχουν στη φύση.

Πραγματική πληροφορία: Το Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων είναι η «λογοτεχνική αδερφή ψυχή» του Δάσους στο Σάσεξ.

Ταξίδι στο βασίλειο της Νάρνια

Ένας θεαματικός κόσμος. Ένας ατελείωτος χειμώνας. Μία χώρα παγωμένη...μία "στοιχειωμένη" γη που περιμένει κάποιον να της λύσει τα μάγια για να ξανάρθει η άνοιξη, και έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές πολλών που απεγνωσμένα αναζητούν διέξοδο σε έναν θαυμαστό κόσμο! Κάτοικοί της; Θηρία με ανθρώπινη λαλιά, νάνοι, γίγαντες, κένταυροι και πλάσματα που δεν χωράει ο νους του ανθρώπου... Εδώ τα ζώα μιλούν. Θα κάνετε διαδρομές παρέα σε στοιχειωμένα κάστρα και πεζοπορίες σε μεγαλοπρεπή βουνά. Θα έρθετε σε επαφή με κενταύρους, νάνους, μονόκερους, γίγαντες. Τα πάνω από 60 πλάσματα που "παρελαύνουν" στον κόσμο της Νάρνια, τα τέσσερα αδέλφια (Πίτερ, Σούζαν, Έντμουντ και Λούσι) και οι εκάστοτε σύντροφοί τους, που προσπαθούν να υπερνικήσουν κάθε φορά τους φόβους, τις αδυναμίες και τις προκαταλήψεις τους προκειμένου να μπορέσουν να λύσουν μάγια, να βρουν χαμένους φίλους, να ελευθερώσουν χώρες … σας περιμένουν!

Πραγματική πληροφορία: Το 1950 ο Κλάιβ Στέιπλς Λιούις εκδίδει το βιβλίο "Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα" Ο Λιούις εμπνεύστηκε το βασίλειο της Νάρνια, από την πατρίδα του την Βόρεια Ιρλανδία, ενώ οι δημιουργοί της πρόσφατης κινηματογραφικής έκδοσης αποφάσισαν ότι η Νέα Ζηλανδία ήταν πιο κατάλληλος τόπος για αυτούς.

Ελντοράντο: Η Χαμένη Πόλη του Χρυσού

Η πόλη του χρυσού είναι εδώ! Μια αρχαία αυτοκρατορία στην τροπική ζούγκλα του Αμαζονίου με τον κρυμμένο θησαυρό της που έχει προσελκύσει εκατοντάδες εξερευνητές αλλά παραμένει όσο μυστήρια όσο το Άγιο δισκοπότηρο. Έχοντας κλέψει ένα χάρτη που οδηγεί στη μυθική χώρα του Ελ Ντοράντο, δύο Ισπανοί μικροαπατεώνες επιβιβάζονται κατά λάθος σε πλοίο που ταξιδεύει από την Ευρώπη προς το Νέο Κόσμο και ανακαλύπτουν την Πόλη του Χρυσού, όπου θα εμπλακούν στη διαμάχη ανάμεσα στον αυτοκράτορα και το σατανικό ιερέα Τζέκελ-Καν. Η πόλη πιστεύεται πως κρύβει αμέτρητους θησαυρούς των αυτοκρατοριών των Ίνκας και των Αζτέκων, ενώ διαθέτει εκπληκτική ρυμοτομία με οικοδομήματα με συγκεκριμένο γεωμετρικό σχέδιο, τα οποία συνδέονται με ευθείς δρόμους. Ολόκληρο το σύμπλεγμα καλύπτει μια έκταση με διάμετρο περίπου 250 χλμ.». Το σύμπλεγμα αποτελείται από ένα δίκτυο ορυγμάτων με πλάτος έντεκα μέτρα και βάθος αρκετών μέτρων. Στα πλάγια τους έχουν «υπερκατασκευές» με ύψος ένα μέτρο. Σε κάποια σημεία βρίσκονται κεραμικά, άνθρακας και λίθινα εργαλεία, που χρησιμοποιούνται ως οχυρωματικά έργα, κατοικίες ή ακόμα χώροι τελετουργιών. Στη «μητρόπολη» αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να ζούσαν εξήντα χιλιάδες άνθρωποι.

Πραγματική πληροφορία : Πολλοί Ισπανοί κονκισταδόρες (Ισπανοί κατακτητές του 16ου αι. που πέτυχαν να γίνουν κύριοι της Κεντρικής και Ν Αμερικής) και αργότερα εξερευνητές από όλον τον κόσμο προσπάθησαν να βρουν το Ελντοράντο ή αλλιώς Χαμένη Πόλη του Ζ. Κανένας δεν τα κατάφερε να τη βρει. Πιστεύετε πως βρίσκεται στον Αμαζόνιο, στη ζούγκλα της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής σε μια περιοχή στα σύνορα Βολιβίας και Βραζιλίας. Αν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια αποστολή ο Εντγκαρ Αλαν Πόε προκαλεί με το γρίφο : «Που μπορεί να είναι η γη του Ελντοράντο; Στα βουνά του φεγγαριού, κάτω στην κοιλάδα της σκιάς …» Οι κονκισταδόρες που μιλούν για «πόλεις που άστραφταν λευκές στον ήλιο» είχαν δίκιο!

Βρίσκοντας την «Χώρα του Ποτέ»

Η φήμη ότι μόνο παιδιά μπορούν να επισκεφτούν την «Χώρα του Ποτέ» είναι…φήμη! Όλοι μπορούν να βρεθούν στην διάσημη πατρίδα του Πίτερ Παν, του Κάπτεν Χουκ και των Χαμένων Παιδιών. Παρά τον «παράλογο καιρό», θα έχετε την ευκαιρία να πετάξετε σε κορυφές δέντρων, να βουτήξετε σε σπηλιές μαζί με τον Πίτερ. Η άγρια φύση περιλαμβάνει φλαμίνγκο, κροκόδειλους, νεράιδες και ξωτικά , αλλά αυτό που αξίζει οπωσδήποτε είναι οι γοργόνες και οι πειρατές. Η Χλωρίδα και η Πανίδα συμπληρώνεται σε αυτό το εξωτικό νησί από πυκνή ζούγκλα. Εδώ ευδοκιμούν μπανανιές, φοινικιές, χουρμαδιές, σαρκοφάγα και χορτοφάγα φυτά. Απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί ακούγεται ρέγκε, η παραδοσιακή μουσική. (Πολλοί κυκλοφορούν με μπλουζάκια Μπομπ Μάρλεϋ)

Πραγματική πληροφορία: Ο Τζέιμς Μ. Μπάρι μπορεί να έδωσε να έδωσε το όνομα στην Χώρα του Ποτέ, (Neverland) από την Αυστραλιανή έκφραση (Never Never Land), αλλά αξιόπιστη πηγή από τα Χαμένα Παιδιά μας ενημερώνει ότι η χώρα μοιάζει με την Μαδαγασκάρη.

Η Χώρα των Θαυμάτων

Ποιος δεν θα ήθελε να ταξιδέψει μέσα από μια λαγότρυπα; Μπορεί να είναι ανώμαλη, αλλά σκεφτείτε το. Είναι λιγότερο άβολο από μια πτήση; Αφήστε το που υπόσχεται πολλά περισσότερα στο τέλος του ταξιδιού. Η αναστάτωση είναι το εθνικό σπορ στην χώρα των Θαυμάτων, όπου αινίγματα και φάρσες σας περιμένουν, αν είσαστε αρκετά περίεργοι. Και ποιος δεν θα ήταν, όταν τα λουλούδια ανταπαντούν και τα έπιπλα αλλάζουν μέγεθος.

Πραγματική Πληροφορία: Ο Λούις Κάρολ (ψευδώνυμo του Βρετανού συγγραφέα και μαθηματικού Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον), σχεδίασε την Χώρα των Θαυμάτων πάνω σε ανθρώπους και μέρη της δικής του ζωής, συγκεκριμένα γύρω από την Οξφόρδη, όπου πήγε πανεπιστήμιο. Ένα γλυπτό στον καθεδρικό ναό του Βόρειου Γιορκσάιρ λέγεται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για το ταξίδι στην λαγότρυπα.

Κάμελοτ: To κέντρο εξουσίας του Βασιλιά Αρθούρου

Ένα ξίφος σφηνωμένο σε μια πέτρα. Ιστορίες ότι μόνο ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας θα καταφέρει να βγάλει το ξίφος από την πέτρα. Ο νεαρός Αρθούρος που έπιασε το ξίφος το τράβηξε και βγήκε και θα ζούσε ευτυχισμένος αν δεν υπήρχε η κακιά η μάγισσα η Μοργκάνα που ξεγέλασε τον Αρθούρο και έφτιαξε τον Μόντρεντ, αναγκάζοντας τον βασιλιά να τον δεχτεί σαν γιο του. Μετά σκαρφίστηκε ένα σχέδιο εναντίον του Αρθούρου για να βάλει τον Μόντρεντ στο θρόνο. Ο Αρθούρος ξέχασε αυτή την συνομωσία παντρεύτηκε την Γκουίνεβιρ και έκαναν μαζί όνειρα να ενώσουν την Αγγλία. Ο Αρθούρος είχε για σύμβουλο τον μάγο Μέρλιν, που έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει τον Αρθούρο και όλοι μαζί ζούσαν ευτυχισμένοι στο Κάμελοτ… Περιηγητές του 13ου αιώνα περιγράφουν ένα ποτάμι, ένα δάσος και μια πεδιάδα. Εδώ λαμβάνουν το χρίσμα οι Ιππότες κι από εκεί ξεκινούν την αναζήτηση για το Άγιο Δισκοπότηρο.

Πραγματική πληροφορία: Το όνομα είναι αγνώστου προελεύσεως κι αναφέρεται στο κάστρο, αλλά και τη γύρω πόλη. Το όνομα του χωριού Κάμελ προκύπτει αναφορικά με το Κάστρο Κάντμπουρι στο Σόμερσετ. Πολλά μέρη προσπάθησαν να κερδίσουν την φήμη του Βασιλιά Αρθούρου. Μεταξύ άλλων το Ουίντσεστερ (με τη δική του Στρογγυλή Τράπεζα), η μικρή πόλη του Κάρλειον στην νότια Ουαλία και το Σόμερσετ . Ο Τόμας Μάλορι πιστεύει ότι πρόκειται για την περιοχή του Γουίντσεστερ, μάλλον επηρεασμένος από την ύπαρξη της Στρογγυλής Τράπεζας του Γουίντσεστερ, μιας κατασκευής του 13ου αιώνα που, στον καιρό του Μάλορι, θεωρούνταν από πολλούς ως η αυθεντική Στρογγυλή Τράπεζα. Σύμφωνα με άλλους, το Κάμελοτ βρισκόταν στην περιοχή του Κάμελφορντ στην Κορνουάλη, νότια της περιοχής που ο Τζέφρι του Μόνμάουθ αναφέρει σαν την τελευταία μάχη του Βασιλιά Αρθούρου. Ο ‘αρθουριανός’ μελετητής Νόρις Τζ. Λάσι έχει πει: «Το Κάμελοτ τοποθετημένο πουθενά συγκεκριμένα, μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε». Βγάλε άκρη…

Η αστραφτερή πόλη του Στόρμγουιντ στον κόσμο του Warcraft

Έντεκα εκατομμύρια επισκέπτες δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Η αρχαιότερη ανθρώπινη πόλη στις πεδιάδες του τεράστιου Κόσμου του Warcraft, το Στόρμγουιντ, έχει δει το μερίδιο της στον πόλεμο ανά τους αιώνες, αλλά παραμένει μια πλήμνη πολιτισμού και εμπορίου. Περικυκλωμένη από επιβλητικά βουνά, το κλίμα της συγκρατημένο και οι μετακινούμενες κοινότητες από νάνους και νεράιδες θα σας κρατήσουν όρθιους. Θα συναντήσετε Παλαδίνους ιππότες, θεραπευτές, βοτανολόγους και αλχημιστές. Αναγνώστης που επέστρεψε μετά από χρόνια την πόλη μας γράφει: «eκανα μια πτήση πάνω στον ιππόγρυπα, επισκέφθηκα ξανά τα υπερήφανα τείχη της αστραφτερής πόλης του Στόρμγουιντ, για να χαζέψω μερικούς άλλους παίκτες που εκείνη τη στιγμή έκαναν, όπως και εγώ κάποτε, τα πρώτα τους δειλά βήματα στον κόσμο του Άζεροθ. Πήγα σε ένα ψηλό σημείο, κοίταξα μελαγχολικά γύρω μου και αποσυνδέθηκα για τελευταία φορά. Ήταν ένα καταφύγιο σε στιγμές όπου το μόνο που ήθελα ήταν να ξεφύγω από την οργή που ένοιωθα για πολλά γύρω μου. Ήταν μια φυγή σε έναν εικονικό κόσμο, με αληθινούς ανθρώπους.» Φίλοι μας ταξιδιώτες καλώς ήρθατε στο σύμπαν μεσαιωνικής φαντασίας του Warcraft,

Πραγματική Πληροφορία: Το World of Warcraft είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ρόλων που σχεδιάστηκε από την Blizzard Entertainment και κυκλοφόρησε στις 23 Νοεμβρίου του 2004 στη Βόρεια Αμερική και στις 11 Φεβρουαρίου 2005 στην Ευρώπη. Ανήκει στην κατηγορία των MMORPG. Βασίζεται στο σύμπαν μεσαιωνικής φαντασίας του Warcraft, το Azeroth.

Επιστροφή στη θαυμαστή χώρα του Οζ

Περικυκλωμένη από όλες τις μεριές από έρημο, η θαυμάσια Χώρα του Οζ είναι χωρισμένη σε 4 περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της Μάντσκιν) με την πρωτεύουσά, την πόλη Έμεραλντ, στη μέση και ένα κίτρινο καλντερίμι που συνδέει τις περισσότερες. Παρόλο που οι επισκέπτες θα πρέπει να προσέχουν τους ιπτάμενους πιθήκους, η πατρίδα του μάγου του Οζ τα έχει όλα. Ρομπότ, μάγισσες, παπούτσια που σκοτώνουν, λιοντάρια που μιλάνε, συνοδείες από σκιάχτρα, διεφθαρμένους μάγους και υπέροχες πεδιάδες με παπαρούνες.

Πραγματική πληροφορία: Η σκέψη του Φρανκ Λ.Μπάουμ να απεικονίσει διάφορες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών δημιούργησε την θαυμάσια χώρα του Οζ, αλλά πολλοί λένε ότι ο Οζ βρίσκεται πραγματικά στην Κίνα. Για μια «ρεαλιστική» προσέγγιση δοκιμάστε το Σικάγο, ή το Ντουμπάι για την πόλη Εμεραλντ, ή το παλιό καλό Κάνσας, όπου όλα ξεκίνησαν.

Κείμενο: του Γ.Σεφεριάδη
Πηγή ιδέας: lonelyplanet

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails