AdSenseBanner

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΣΕΕΟΣ: Συναντήσεις με πολιτικούς και τουριστικούς φορείς

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της πολιτικής και τουριστικής ηγεσίας της χώρας πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων - HAPCO.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του HAPCO, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Ντίνο Αστρά, τον Αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Ποδηματά και τη Γενική Γραμματέα, Σίσσυ Λυγνού, επισκέφτηκε το γραφείο της Βουλευτού και Υπεύθυνης του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, προκειμένου να την ενημερώσουν για την κατάσταση του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του HAPCO σκιαγράφησαν στην κα Κεφαλογιάννη την υφιστάμενη κατάσταση της συνεδριακής αγοράς και παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ώστε από κοινού φορείς και Πολιτεία να δράσουν προς επίλυση τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, από πλευράς HAPCO, στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός Μητρώου Συνεδρίων, στο θέμα της πιστοποίησης του επαγγέλματος του Οργανωτή Συνεδρίων, όπως επίσης και στην ανάγκη στοχευμένων δράσεων για την προώθηση και προβολή των συνεδριακών δυνατοτήτων της χώρας μας.

Συνεχίζοντας τις επαφές με τουριστικούς φορείς της χώρας, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του HAPCO, κ. Ντίνος Αστράς, η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ., κα Σίσσυ Λυγνού και η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, κα Λύντια Μαστρονικολή επισκέφτηκαν τα γραφεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων - HATTA.

Οι εκπρόσωποι των Δ.Σ. αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο φορέων σε θέματα συνεδριακού τουρισμού, ενώ κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η πρόσφατη Ερμηνευτική Εγκύκλιος του ΕΟΦ με θέμα "Έγκριση διεξαγωγής εκδηλώσεων ιατρικής ενημέρωσης και έκδοση άδειας χρηματοδότησης αυτών", που έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων στη λειτουργία των τουριστικών γραφείων/PCOs, τα οποία ειδικεύονται στην οργάνωση ιατρικών συνεδρίων. Τέλος, μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε ομόφωνα και από τους δύο Συνδέσμους η συνέχιση της συνεργασίας HAPCO - HATTA για συμμετοχή με κοινό περίπτερο στις ελληνικές τουριστικές εκθέσεις.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails