AdSenseBanner

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ζητούν την απελευθέρωση των χερσαίων επιβατικών μεταφορών οι επιχειρήσεις τουρισμού

Την απελευθέρωση των χερσαίων επιβατικών μεταφορών ζητά από την αρμόδια πολιτική ηγεσία η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού επισημαίνοντας ότι αυτό θα επιφέρει μειώσεις τουλάχιστον 20% στα εισιτήρια που επιβάλλουν τα ΚΤΕΛ. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ Μάριος Τριβυζάς σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους τα ΚΤΕΛ, χωρίς αυτό να επιτρέπεται, πραγματοποιούν μεταφορές τουριστών τη στιγμή που τα τουριστικά λεωφορεία εκτελούν μεταφορικό έργο με μεγαλύτερο κόστος.

Ο κ. Τριβυζάς σημείωσε ότι η ελληνική πολιτεία με τη στάση της ευνοεί την παρανομία στο χώρο των πούλμαν και ζήτησε την υπαγωγή των τουριστικών λεωφορείων σε ένα υπουργείο και όχι αυτό που λαμβάνει χώρα σήμερα, με τη διασπορά αρμοδιοτήτων από το ένα υπουργείο στο άλλο. Μάλιστα τα μέλη της ΓΕΠΟΕΤ προχωρώντας ένα βήμα πιο κάτω ζήτησαν και την "αστροποίηση" των λεωφορείων προκειμένου να ξέρει ο καταναλωτής τι υπηρεσίες απολαμβάνει εισερχόμενος σε ένα τουριστικό λεωφορείο.

Σε σχέση με το κόστος ενός τουριστικού πακέτου και τις τιμές που πληρώνει ο επισκέπτης στη χώρα μας, ο κ. Τριβυζάς στάθηκε στα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνει το τουριστικό λεωφορείο σε σχέση με τα ΚΤΕΛ που είναι 300% πιο ακριβά. Αν σε αυτό προστεθούν και αυξήσεις των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους πχ της Ρόδου κατά 100%, πως μπορεί ένα τουριστικό πακέτο να είναι ανταγωνιστικό; διερωτήθηκε ο κ. Τριβυζάς.

Τα μέλη της ΓΕΠΟΕΤ άσκησαν κριτική για την καθυστέρηση στην έναρξη της τουριστικής καμπάνιας και χαρακτηρίζουν ανεπιτυχή την κατάργηση του αυτοτελούς υπουργείου Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails