AdSenseBanner

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ελληνοαμερικανική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2020 - Ανακοινώθηκε σήμερα η δημιουργία του

Στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης πού οργανώθηκε σήμερα στην Αθήνα ανακοινώθηκε επίσημα από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο η δημιουργία της «Ελληνο-Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας», του πρώτου cluster επιχειρηματικών και πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη συνένωση των δυνάμεων όλων των Εμπορικών Επιμελητηρίων, Εμπορικών Συλλόγων, Συνδέσμων Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Εξαγωγικών Συνδέσμων και Συνδέσμων Τουριστικών Επιχειρήσεων της χώρας, όπως επίσης Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Ιδρυμάτων και δημοσίων οργανισμών όπως ο ΟΠΕ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΟΤ και Invest in Greece, για κοινές και συντονισμένες δράσεις στις ΗΠΑ. Η «Ελληνο-Αμερικανική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Εξωτερικών, Πολιτισμού & Τουρισμού και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης και ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Daniel Speckhard, ενώ αναγνώσθηκε και χαιρετισμός της Υφυπουργού Τουρισμού κας Αντζελας Γκερέκου.

Σε επιστολή του που αναγνώσθηκε στην εκδήλωση ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε τα ακόλουθα: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την πρωτοβουλία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να προχωρήσει στη δημιουργία του “Αmerican-Hellenic Enterprise Initiative 2020”, του πρώτου cluster επιχειρηματικών και πολιτιστικών δράσεων στις ΗΠΑ μέσα από την δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας ανάμεσα στα εμπορικά επιμελητήρια, τους συνδέσμους βιομηχανιών της χώρας και Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια ιστορική όσο και σημαντική πρωτοβουλία για την συντονισμένη ανάπτυξη και υλοποίηση ενεργειών και δράσεων που θα προωθήσουν το εμπόριο, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, τη μεταφορά τεχνολογίας, τις οικολογικές ενεργειακές λύσεις, την έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και τις πολιτιστικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Το νέο σας εγχείρημα, πέρα από το ότι απηχεί το πνεύμα της κυβέρνησης για νέες σύγχρονες μορφές επιχειρηματικών δράσεων συνδεδεμένων με τον πολιτισμό και την κοινωνική ευαισθησία, αποτελεί την έμπρακτη θετική αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η χώρα, μήνυμα αισιοδοξίας και προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή. Με την έννοια αυτή σας συγχαίρω και σας παρέχω την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την υλοποίηση της στρατηγικής της νέας αυτής πρωτοβουλίας».

Σχολιάζοντας την εξαγγελία της νέας πρωτοβουλίας, την οποία χαρακτήρισε ιστορική, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.Γιάννος Γραμματίδης είπε ότι «σε μια τέτοια εποχή που έχει ανάγκη οραματικών σχεδιασμών για το μέλλον, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο δημιούργησε το δικό του όραμα, το VISION 2020 που είναι ένα ξεκίνημα για το μέλλον, μια απάντηση στις μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις, μια θετική συνεισφορά του επιχειρηματικού κόσμου στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και, τέλος, η πρώτη ανταπόκριση στο γενικότερο κάλεσμα για μια σύγχρονη οικονομία, για ένα σύγχρονο κράτος. Η «Ελληνο-Αμερικανική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» είναι το πρώτο μεγάλο έργο του VISION 2020 με πανελλήνια εμβέλεια και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα ανάλογα έργα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails