AdSenseBanner

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΙΑΤΑ: Κόστος $200 εκατ. ημερησίως λόγω... σκόνης

Τις "πληγές" τους μετρούν οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης, ενώ η IATA υπολογίζει ότι το κόστος τους εξαιτίας της ακύρωσης πτήσεων λόγω της ηφαιστειακής στάχτης φτάνει στα 200 εκατ. δολάρια ημερησίως.

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, το ιδιαίτερα υψηλό κόστος οφείλεται τόσο στην ακύρωση πτήσεων όσο και στην υποχρέωση των αεροπορικών εταιριών να προχωρήσουν σε αλλαγές των πτήσεών τους ή να επιλέξουν μακρύτερες διαδρομές προκειμένου να καλύψουν μέρος των αναγκών των επιβατών.

Βάσει στοιχείων του BBC, σήμερα παραμένουν κλειστά τα αεροδρόμια Αυστρίας, Βελγίου, Βρετανίας, Ελβετίας, Τσεχίας, Δανίας, Εσθονίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Ιρλανδίας, Λετονίας, Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Πολωνίας, Ρουμανίας και Σλοβακίας.

Κλειστά είναι κάποια αεροδρόμια στις χώρες Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία, Σουηδία, ενώ έχουν ακυρωθεί πτήσεις προς την Ευρώπη από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία, την Ουκρανία και την Ισπανία.

Την ίδια στιγμή οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν, σήμερα, έκτακτη τηλεδιάσκεψη προκειμένου να ασχοληθούν με το όλο ζήτημα και ο αρμόδιος επίτροπο κ. Siim Kallas δηλώνει ότι "δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς και απλώς να περιμένουμε να κατακαθίσει η στάχτη".

πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails