AdSenseBanner

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΗΠΑ - Ανακοίνωση για την απόφαση ένταξης της Ελλάδας στο Visa Waiver Program


Σε ανακοίνωσή της η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζάνετ Ναπολιτάνο γνωστοποιεί επίσημα την απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα για ένταξη της Ελλάδας στο "Visa Waiver Program", εξέλιξη που σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται θεώρηση διαβατηρίων για τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.

"Συγχαίρω τους εταίρους μας στην Ελλάδα για τη δέσμευσή τους να εφαρμόζουν αυστηρά κριτήρια σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και την ασφάλεια" αναφέρει η κ. Ναπολιτάνο και υπογραμμίζει τη σημασία της ανταλλαγής πληροφοριών για την επίσκεψη Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ, καθώς "εργαζόμαστε μαζί για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να ενδυναμώσουμε τις οικονομίες μας".

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας αναφέρει ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό βήμα εμπρός για τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας και έρχεται ως αποτέλεσμα του συντονισμού κινήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία δύο χρόνια.

Με την ανακοίνωση αυτή, η Ελλάδα εντάσσεται σε μια ομάδα 35 χωρών, οι πολίτες των οποίων έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για 90 ημέρες χωρίς να απαιτείται θεώρηση των διαβατηρίων τους.

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να αρχίσει σε ένα περίπου μήνα.

πηγή: http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=9249

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails