AdSenseBanner

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Συμμετοχή Νομ. Αυτοδιοίκησης Δράμας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Σόφιας


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Holiday & Spa” της Σόφιας, από την περασμένη Πέμπτη (26/2) έως και το Σάββατο, καθώς πλήθη επισκεπτών συνέρρευσαν στο περίπτερό της και ενημερώθηκαν άμεσα για τα τουριστικά θέλγητρα της περιοχής μας.

Ο νομός Δράμας (που συμμετείχε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στη μεγάλη έκθεση της Σόφιας) φιλοξενήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που προετοίμασε το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Βουλγαρία για τις ελληνικές συμμετοχές, ενώ οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας εφοδίασαν με πλούσιο ενημερωτικό υλικό (έντυπο και οπτικοακουστικό) εκατοντάδες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, αλλά και ενδιαφερόμενο κοινό, που επισκέφθηκαν το περίπτερο.

Τόσο οι επιχειρηματίες του Τουρισμού, όσο και οι πολίτες, έδειξαν γενικά εξοικειωμένοι με την τουριστική εικόνα του νομού Δράμας και ζητούσαν εξειδικευμένες πληροφορίες για τη διαμονή τους και επιμέρους προορισμούς στην περιοχή.

Το περίπτερο του νομού Δράμας επισκέφθηκε, αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης (νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης), η πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια κ. Δανάη Κουμανάκου, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Βουλγαρία, κ. Λεωνίδα Ευθυμίου. Η κ. Κουμανάκου μίλησε με κολακευτικά λόγια για την εν γένει συμβολή της Δράμας στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από τα Βαλκάνια στην Ελλάδα και ενθάρρυνε την εκδήλωση κάθε πρωτοβουλίας (εκ μέρους των φορέων ή από ιδιώτες) προκειμένου να δημιουργηθούν ακόμα πιο ελκυστικές συνθήκες για τους Βαλκάνιους γείτονές μας στις βορειοελλαδικές περιοχές.

Το ζωηρό ενδιαφέρον που επιδείχθηκε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης για τη Δράμα αποτελεί θετικότατο μήνυμα και για τη φετινή τουριστική κίνηση στο νομό κι άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον επικεφαλής της δραμινής αποστολής στη Σόφια, Γεν. Γραμματέα της Ν.Α. Δράμας κ. Στάθη Αυγερινόπουλο.

«Η ανταπόκριση των επαγγελματιών και του βουλγαρικού κοινού ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, το ενδιαφέρον ήταν πιο αυξημένο από κάθε άλλη φορά –παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Βάσει των εντυπώσεων που αποκομίσαμε εδώ στη Σόφια, πιστεύουμε ότι το τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία, αλλά και τη Ρουμανία, προς την περιοχή μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Επιδιώκουμε με κάθε τρόπο –κι αυτός είναι πάγιος στόχος μας- ώστε το Τελωνείο Εξοχής να καθιερωθεί στις συνειδήσεις των βόρειων γειτόνων μας ως μία από τις κύριες πύλες εισόδου τους στην Ελλάδα. Για να το πετύχουμε όμως αυτό χρειάζεται όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στον τομέα του τουρισμού να εντείνουμε και να συστηματοποιήσουμε τις προσπάθειές μας! …» τόνισε ο κ. Αυγερινόπουλος, συνοψίζοντας τα της συμμετοχής του νομού Δράμας στη σημαντικότερη Έκθεση Τουρισμού της Βουλγαρίας.

Στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σόφιας σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, αφού εκπροσωπήθηκαν συνολικά 340 φορείς κι επιχειρήσεις από 21 χώρες. Από ελληνικής πλευράς εκπροσωπήθηκαν 21 φορείς (Νομαρχίες, Δήμοι) και επιχειρήσεις, που στεγάστηκαν κυρίως στην εγκατάσταση του ΕΟΤ (σε έκταση 200 τ.μ.), στον τρίτο όροφο του Εθνικού Μεγάρου Πολιτισμού της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

πηγή: http://www.drama.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails