AdSenseBanner

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Απόψεις του Ξ.Ε.Ε. για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Η ελληνική τουριστική κοινότητα παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία και προσοχή το κυβερνητικό εγχείρημα για τη συγκράτηση και ανασυγκρότηση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας. Σ’ αυτό το εγχείρημα είμαστε «όλοι μαζί».
Ωστόσο, όπως έχει επισημανθεί και τεκμηριωθεί, από τον τουριστικό κόσμο, η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, πλήττει σημαντικά τις τουριστικές επιχειρήσεις, επιδεινώνει, περαιτέρω, την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος στην παγκόσμια αγορά και τελικά θα προκαλέσει απώλεια εσόδων, ζημιώνοντας κατ’ ουσία την εθνική οικονομία.
Με αυτό το δεδομένο, ο τουριστικός τομέας θεωρεί απαραίτητο, η κυβέρνηση πέρα από τα περιοριστικά μέτρα, να προχωρήσει συγχρόνως και στη θέσπιση μέτρων ανάπτυξης και στήριξης του τουριστικού προϊόντος μας, το οποίο εκτός από την κρίση αφ’ εαυτή, πλήττεται σημαντικά και από το διεθνές αρνητικό κλίμα που έχουν προκαλέσει οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας μας. Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα κατανοήσει την διάσταση του προβλήματος και θα συνδράμει με μέτρα τα οποία θα στηρίξουν άμεσα τον κλάδο και κατ΄ επέκταση τα δημόσια έσοδα και την απασχόληση.
Συγκεκριμένα πρέπει να τύχουν της προσοχής της κυβέρνησης τα παρακάτω προταθέντα μέτρα:
• Η επαναφορά του ειδικού καθεστώτος που ίσχυε για την υποχρέωση καταβολής ΦΜΑΠ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων . Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της ότι τα ακίνητα των ξενοδοχείων είναι εργαλεία παροχής υπηρεσιών και φιλοξενίας και όχι ακίνητα εισοδήματος.
• Η πρόβλεψη νέας ρύθμισης επιδότησης της εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τουλάχιστον για δύο έτη, για την τόνωση της απασχόλησης και συγκράτηση της ανεργίας.
• Η άμεση καταβολή των οφειλομένων δόσεων του αναπτυξιακού και του ΕΣΠΑ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις , ενόψει και της έναρξης της νέας περιόδου και δεδομένης της χαμηλής ρευστότητας της αγοράς.
• Η άρση του cabotage και η διαμόρφωση στρατηγικής βελτίωσης των ναυτιλιακών συνδέσεων στη χώρα μας.
• Η διαμόρφωση νέας στρατηγικής αερομεταφορών και η άμεση εφαρμογή προγράμματος κινήτρων προσέλκυσης τακτικών και χαμηλού κόστους πτήσεων στη χώρα μας σε 8μηνη ή 12μηνη βάση.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να στηρίξει τον τουριστικό κλάδο , δεδομένου ότι είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να συνδράμει άμεσα και αποτελεσματικά στην ανόρθωση των οικονομικών της χώρας μας.

πηγή: http://www.grhotels.gr/GR/BussinessInfo/News/Lists/List/ItemView.aspx?ID=66

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails