AdSenseBanner

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μόσχα - Ρωσία - Συνάντηση Α. Γκερέκου με το Ρώσο ομόλογό της Α. Γιάροτσκιν


Συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό της και επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού Ανατόλι Γιάροτσκιν είχε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία επισκέφθηκε την τουριστική έκθεση Intourmarket και ειδικότερα τα εθνικά περίπτερα Ελλάδας, Κύπρου, Καζαχστάν κ.ά., καθώς και τα περίπτερα της Προεδρικής Διοίκησης (Κρεμλίνο) και του Δήμου της Μόσχας.

"Η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη στιγμή, αλλά στηρίζεται στις χώρες, που νοιώθει πάρα πολύ κοντά της σε πολιτιστικό, ιστορικό, θρησκευτικό επίπεδο. Η Ρωσία είναι μια τέτοια χώρα, οπότε αυτήν την περίοδο, κατά το φετινό καλοκαίρι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί μ' ένα πολύ ζεστό "Καλημέρα" τους Ρώσους πολίτες, που τόσο πολύ ξέρουμε ότι αγαπούν την Ελλάδα" είπε στους δημοσιογράφους μετά το πέρας των συνομιλιών της με τον Α.Γιάροτσκιν η κ. Γκερέκου, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα από αυτή την αρχή της συνεργασίας θα αυξηθεί το μερίδιο των Ρώσων τουριστών, που κατευθύνεται στην Ελλάδα και η συνεργασία αυτή "θα είναι χτίσιμο σε βάθος χρόνου".

Η Α.Γκερέκου υπογράμμισε τη σημασία της μέγιστης δυνατής διευκόλυνσης στο καθεστώς έκδοσης θεωρήσεων για Ρώσους πολίτες, θυμίζοντας ότι στο θέμα αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του στη Μόσχα, αλλά και ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ "ήδη επεξεργάζεται λύσεις ευκολότερης διαδικασίας έτσι ώστε να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα". "Σαφώς είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα απ' ό,τι πριν, αλλά ακόμη δεν είναι έτσι όπως θα τα θέλαμε" είπε η κ. Γκερέκου, η οποία σκοπεύει αύριο να επισκεφθεί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο πλαίσιο της αναζήτησης μορφών διευκόλυνσης των διαδικασιών και προώθηση της έκδοσης πολλαπλών θεωρήσεων μακράς διάρκειας.

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού συμφώνησε με τον κ. Γιάροτσκιν την επαναλειτουργία και αναβάθμιση της ομάδας εργασίας στα θέματα τουρισμού, καθώς και τη διοργάνωση κοινών δραστηριοτήτων ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, όπως κοινά workshop, promo-trips, με ανταλλαγή δημοσιογράφων και tour-operators. Ο Α.Γιάροτσκιν εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί "μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα αποκαταστήσαμε την επαφή σε υψηλό επίπεδο" και τη βεβαιότητά του ότι η αύξηση των αμοιβαίων ανταλλαγών θα υπηρετήσει την εδραίωση των σχέσεων μεταξύ των λαών μας, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό ως "τον πιο αναγνωρισμένο θεσμό λαϊκής διπλωματίας και τον καλύτερο τρόπο για την προσέγγιση μεταξύ ανθρώπων". Εντύπωση προκάλεσε και η ευρηματική απάντησή του σε ερώτηση "εάν τον φοβίζουν οι συζητήσεις για την κρίση στην Ελλάδα", σύμφωνα με την οποία "για κάποιο λόγο όλη την ώρα ζούμε με κάποιες φοβίες. Πρώτα μας φόβιζαν με τη γρίπη των πτηνών, μετά με τη γρίπη των χοίρων, τώρα με την οικονομική κρίση, αλλά είμαστε εντάξει, ζούμε, ταξιδεύουμε στο εξωτερικό και το εσωτερικό, τίποτε τρομερό δεν συμβαίνει".

Και ο κ. Γιάροτσκιν κατέληξε ότι "η φυσική φιλομάθεια του Ρώσου είναι τόσο μεγάλη, που καμία φήμη ή διάδοση δεν μπορεί να επηρεάσει την απόφασή του να ταξιδέψει στη μια ή την άλλη χώρα", εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και οι τουριστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών θα κινηθούν ανοδικά. Σε συνέντευξή της στο Πρώτο ρωσικό κανάλι η κ. Γκερέκου εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αυξηθεί η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα και επανέλαβε ότι "αναζητούμε τρόπους προκειμένου να έχουμε απλοποιημένο καθεστώς θεωρήσεων για τους Ρώσους. Το καθεστώς θεωρήσεων θα απλοποιηθεί στο εγγύτατο μέλλον για να μην χάσουμε αυτήν την τουριστική περίοδο".

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails