AdSenseBanner

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Βουδαπέστη: Θετικά τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό

Αρκετά θετικά μηνύματα για τη φετινή εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από Ουγγαρία προς Ελλάδα έδωσαν διευθυντές και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων στην Ουγγαρία, με την ευκαιρία της ελληνικής συμμετοχής, με επίσημο περίπτερο του ΕΟΤ και συνεκθέτες, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βουδαπέστης "Ούταζας 2010", που ύστερα από τεταραήμερη διάρκεια έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή.

Σε σχετικές συνομιλίες με αρμόδιους του Γραφείου Αυστρίας - Ουγγαρίας του ΕΟΤ, με επικεφαλής το διευθυντή του, Παναγιώτη Σκορδά, οι κύκλοι αυτοί ανέφεραν πως θα πρέπει να αναμένεται φέτος αύξηση της τάξης του 5% των Ούγγρων τουριστών στην Ελλάδα, αριθμός που κρίνεται αρκετά ενθαρρυντικός.

Οι αρμόδιοι του Γραφείου του ΕΟΤ ευελπιστούν πως, εάν δεν συνεχιστεί η αρνητική διαφήμιση που γίνεται για την Ελλάδα, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασής της, η φετινή θα είναι μια ιδιαίτερη επιτυχημένη χρονιά ως προς την τουριστική κίνηση από Ουγγαρία προς Ελλάδα.

Οι ίδιοι επισημαίνουν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των Ούγγρων σε ό,τι αφορά οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση –μετά τη γειτονική προς την Ουγγαρία Κροατία– στις προτιμήσεις των Ούγγρων για διακοπές στο εξωτερικό γενικά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα έρχονται 150 χιλιάδες Ούγγροι τουρίστες τον χρόνο, από το σύνολο των 650 χιλιάδων που περνούν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, και η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα επικεντρώνεται στους καλοκαιρινούς μήνες και σε ποσοστό 67%.

Το μεγαλύτερο μέρος των Ούγγρων τουριστών επισκέπτεται την Ελλάδα οδικά (λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο) και παραμένει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί εκείνων που έρχονται αεροπορικά είναι οι Κρήτη, Ρόδος και Κέρκυρα.

Η ελληνική παρουσία στην τετραήμερη Έκθεση της Βουδαπέστης έγινε με το ελληνικό εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουριστού και με συνεκθέτες του τα νησιά του Ιονίου (Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Μεγανήσι), όπως επίσης τους Ρόδο, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Καρδίτσα και Φθιώτιδα, από την οποία εμφανίσθηκε μεγάλο μουσικοχορευτικό συγκρότημα με επικεφαλής τον αντινομάρχη Περικλή Καραΐσκο.

Ιδιαίτερη αίσθηση, που καταγράφηκε και στα ουγγρικά Μέσα Ενημέρωσης, προκάλεσε το γεγονός της διπλής επίσκεψης, τόσο της επίσημης όσο και της ιδιωτικής, που πραγματοποίησε, αντίστοιχα, Παρασκευή και Σάββατο, στο ελληνικό περίπτερο στην έκθεση, συνοδεία του πρέσβη της Ελλάδας, Σπυρίδωνα Γεωργιλέ, η ελληνικής καταγωγής, νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, που όχι μόνον παρακολούθησε χορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Φθιώτιδας αλλά έδειξε και η ίδια τις χορευτικές της ικανότητες.

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/news.php?id=10123

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails